444 günün hesabını verdi

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, göreve geldiği günden bugüne kadar geçen süre zarfında yapılan çalışmaları ve projeleri basın toplantısı ile değerlendirdi.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, geçtiğimiz yıl yapılan yerel seçimde belediye başkanı seçilerek mazbatasını aldığı 4 Nisan gününden bu yana geçen 444 günlük süreci değerlendirdi.Başkan Ekim, düzenlediği basın toplantısında 444 gün içerisinde yaptıkları çalışmaları anlatırken, ilerleyen zamanda yapılacak olan projeler hakkında bilgiler verdi. Akçaabat’ı marka şehir haline getirmek amacıyla yola çıktıklarını söyleyen Başkan Ekim, “Halkımızın teveccühüne layık olmak için şevkle ve azimle çalışıyoruz.” dedi.

“KENTLEŞME ADINA ÇOK ÖNEMLİ AŞAMA KAYDETTİK”

Akçaabat’ın kentleşme adına önemli bir aşama kaydettiğinin altını çizen Başkan Ekim, “Kentleşme adına çok önemli aşama kaydettik. Akçaabat değişiyor, Akçaabat gelişiyor ve daha yapacak çok işimiz var.  Yaşadığımız bu güzel şehrin insanını, coğrafyasını, her gün ayak bastığımız toprağını, toplumsal değerlerini, geleneklerini, beklentilerini, sorunlarını çok iyi biliyorum. Akçaabat gibi bir şehrin sorumluluğunun ne kadar ağır olduğunun bilinci içerisindeyim. Biz Akçaabat’ın geleceğini planlamak ve yenilemek iddiasındayız. Elimizdeki en yakın ve kolay kullanabileceğimiz olanak turizmdir.” şeklinde konuştu.

“HEDEFİMİZ HERKESİN GURUR DUYACAĞI BİR AKÇAABAT YARATMAK”

5 yıl içerisinde yapmayı planladıkları ve hayata geçirdikleri projelerden bahseden Başkan Ekim, “Akçaabat’ta hedeflerimiz, büyük bir değişim yaratmak, içinde yaşayanların huzurlu yaşayacağı, dışardan bakanların gıpta edeceği, sokaklarıyla, parkıyla yeşil alanlarıyla, bütün tarihi değerleriyle herkesin gurur duyacağı bir Akçaabat yaratmaktır.” açıklamasında bulundu.

PROJELER;

Başkan Ekim, 444 günlük süre içerisinde hayata geçirdikleri ve planlamasını yaptıkları projeleri basın mensupları aracılığıyla kamuoyuyla paylaştı.

TELEFERİK PROJESİ

“Teleferik projemizin çalışmaları sonuçlandı. Artık yatırımcısını bekliyoruz. Yatırımcısını bulduğumuzda şehir merkezinden Ortamahalle’ye, oradan da Akçatepe’ye giden teleferik projemiz olacak. Bunun hayata geçmesiyle Akçaabat turizmi değer kazanmış olacak.”

KESİNTİSİZ BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU

Akçaabat’tan başlayıp, Yıldızlı Akyazı Stadına kadar devam edecek kesintisiz yol projemiz var. Bunun çalışmalarını verdik. 6 ay için de proje çalışmaları neticelendirdikten sonra hem Millet Bahçesiyle uyumlu projemizi gerçekleştirmiş olacağız.”

SAHİLİ YENİLEME PROJESİ

Akçaabat sahilinin yenilenmesi ile ilgili proje var. Mevcut projenin içerisindeki sert zeminlerin yenilenmesiyle alakalı bir proje. Bunun da projesi tamamlandı. Maliyetleri belirlendi, ilerleyen günlerde ihale edeceğiz.

SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA PROJESİ

Sokak Sağlıklaştırma Projesi, İstiklal Caddesi ve Milli Egemenlik Caddesinin cephelerinin düzenlenmesi işidir. Bununda yaklaşık maliyetleri ile bütün projeleri hazırlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanımız geldiğinde kendisini arz ettik. Destekleri var kendisinin. Bu projeyi de mevcut durumu esnaflarla istişare ettikten sonra ihale edeceğiz.”

AYANE TEPESİ TURİZM ALANI REKREASYON PROJESİ

“Bununla ilgili Çevre ve Şehircilik bakanlığında buraların tahsisi ile ilgili süreçler vardı. Onlar neticelendi. İlerleyen günler içerisinde imar planını hazırlayıp buradaki projelerimizi olgunlaştırdıktan sonra bu projeleri Yap-İşlet- Devret modeliyle ihale edeceğiz”

AKÇAABAT MİLLET BAHÇESİ

“Akçaabat Millet Bahçesi tamamlandı. Çevre düzenlemelerini gerçekleştirdiğimiz çalışmalar var. Onları yapıyoruz. 5 - 10 gün içinde bittiğinde Milet Bahçesi tamamen nihai durumuna gelmiş olacak.”

KÜÇÜK SANAYİ PROJESİ

“Akçaabat Küçük Sanayi Projesi bizim TOKİ ile imzalamış olduğumuz bir proje. Bunun kamulaştırma işlemlerine başlayıp nihayetlendirmesini sağlayacağız.”

ESKİ TEKEL BİNASININ OTEL OLARAK TURİZME KAZANDIRILMASI PROJESİ

“Tekel Binasının otele dönüştürülmesi projesinin sunumları hazırlandı. Ancak Pandemi nedeniyle aksamalar yaşıyoruz.”

KATLI OTOPARK VE KADINLAR PAZARI PROJESİ

“Büyükşehir Belediyemizle ortak yürüteceğimiz bir proje bu. Bu projenin de geçen hafta startını verdik.”

HIDIRNEBİ YAYLASI VE ÇEVRESİ TURİZM PROJESİ ONAYLANDI

“Burası yayla turizmine dönük, yaylaların yapılaşması ile ilgili pilot proje. Bununla ilgili çalışmalarımız imar planımız, Turizm Bakanlığında onaylandı. Bu imar planına esas da planlama çalışmalarımızı daha kıymetli olması için Karadeniz Teknik Üniversitesi ve DOKA ile yapmış olduğumuz proje çalışmasıyla beraber bu yılsonuna kadar tamamlamış olacağız. Ondan sonra uygulaması gerçekleşecek.”

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ YENİ ŞANTİYE BİNASI VE ALANI

“Fen İşleri Şantiyemiz de önemli. Şehrin göbeğinde kaldı. Bunu da buradan taşıyoruz. Yaylacık’ta, Söğütlü Deresi kenarında bölgeye,Büyükşehir Belediyesinden aldığımız bir araziye getiriyoruz. Mevcut yerini ise turizme dönük bir düzenleme ile sahil düzenlemesinde işleyerek Akçaabat’ın değerli yerlerinden bir tanesi haline getireceğiz ”

ORTAMAHALLE SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMASI

Ortamahalle’de Sokak Sağlıklaştırma Projemiz. Bununla ilgili de ihalesi bir iki hafta içinde gerçekleşir. Turizm Bakanlığının burada bize desteği var. Buradaki 14 tane binanın cephesini yenileyeceğiz. O bölgede ki sokakların sağlıklaştırması ile ilgili proje. Sene sonuna kadar gerçekleştirmiş olacağız.”

Başkan Ekim, Akçaabat için hazırlanan projelerin görsellerini izlettirerek basın mensuplarından gelen soruları da yanıtladı.

“3 AY KİRA ALMAYACAĞIZ”

Bir basın mensubunun, Belediyenin bünyesinde bulunan mülklerden kira alıp almayacağı sorusuna Başkan Ekim, “Bizim gelir getirici olarak kiraladığımız bütün işletmelerden kapalı olanlardan 3 aylık ertelememiz var. Bunlardan kira alınmayacak. Zaten bu kanunla beraber belirlenmiş. Bizde buna uyacağız, almayacağız.” cevabını verdi.

“TEKEL BİNASININ DEĞERSİZ YAPI OLMASINI ARZU ETMİYORUZ”

Eski TEKEL Binasının mahkeme süreci hakkında gelen soruyu cevaplandıran Başkan Ekim, “Tekel Binasının mahkemelik durumuyla ilgili süreç, o firmayı ilgilendiriyor. Biz şu anda o binamızı hukuki açıdan belediye etkilenmeden, en elverişli şekilde nasıl kullanırız, nasıl değerlendiririz onun derdindeyiz. Bunun için geçmişte mevcut firmayla görüşmelerimiz oldu. Bir süre tanındı. Taahhütnameler alındı. Sözleşme revize edildi. Bu süreci takip ediyoruz şu anda. Biz belediyenin yararına olan hususları değerlendiriyoruz ve bu şekilde devam edeceğiz. Oranın bir şekilde Akçaabat’a kazandırılması gerekiyor. Mahkeme süreçlerinden etkilenip değersiz yapı olmasını arzu etmiyoruz.” şeklinde konuştu.

“TELEFERİK, ORTAMAHALLE’NİN TARİHİNİ

ÖN PLANA ÇIKARMAK ADINA BİR ARAÇ”

Bir basın mensubunun, ‘Beşikdüzü’nde yapılan teleferiğin incelemesi yapıldı mı, kabinler kaç kişilik olacak. Fizibilete çalışması yapıldı mı?’ şeklinde sorusuna ise Başkan Ekim, şu cevabı verdi:  “Teleferik projemizi biraz detaylandırmak gerekirse, Ortamahalle’nin tarihini daha ön plana çıkarmak, orada ki kültürü insanlara aktarmak adına teleferik burada bir aracı olacak. Meydan’dan kalkıp, Ortamahalle oradan da Sivriburuna hareket edecek. Kabinler 8-10 kişilik olacak. Buna göre fizibilite raporları hazırlandı. Bekleme olmadan hızlı bir şekilde hareket edebilecek bir proje olacak. Diğer tarafla ilgili fizibilite çalışmalarını bilmiyorum. Araştırmadım. Ama burada yapılan çalışmada, Ortamahalle’ye giden turist sayısından, gelecekte ki hesaplamalar, değerini arttırma adına bu teleferiğin işleyeceğini ön görüyoruz. Bunu devlet eliyle yapma taraftarı değilim. Yatırımcı bulduğumuzda gerçekleştireceğimiz proje. Biz alt yapısını hazırladık şu anda. Bütün tahsis ve kamulaştırmasını çözdük. Hazır proje. Özel sektör, finansmanını sağladığında para kazanabileceği iş. Bu şekilde de yönetilmesini arzu eden belediye başkanıyım.”

“ET KOMBİNASI SÖZLEŞMESİNE İTİRAZ OLMUŞ”

Et Kombinasının durumunu da değerlendiren Başkan Ekim, “Et kombinasının sözleşmesiyle ilgili geçen hafta perşembe günü 10 günlük süreci dolacaktı. Fakat bir itiraz olmuş ihaleye. 20 günlük süresi daha var. 20 günlük süresi neticelendiğinde aksilik olmazsa sözleşmesi imzalanmış olacak. Et Kombinesine kazanan müteahhit başlayacak.” dedi.

“PANDEMİ SÜRECİ GİRMEMİŞ OLSAYDI

ŞEHRİN İÇİNDE 40 BİN METRE HAT DÖŞEMESİ YAPILACAKTI”

Başka bir basın mensubunun Akçaabat’ın şehir merkezine doğalgaz ne zaman gelecek sorusuna ise Başkan Ekim, Pandemi süreci girmemiş olsaydı şehrin içinde 40 bin metre hat döşemesi yapılacaktı. Ama bu yıl Pandemi kaynaklı aksamaları şu anda kestiremiyoruz. O nedenle iyi değerlendirme yapmak lazım. Bölge Müdürüyle görüştüğümüzde bu hafta içinde Söğütlü Bölgesinde ki dere geçişi yapılacağı ve Yıldızlı Söğütlü Sahil Kesiminde yatay kesimde başlayacağı yönünde telefon görüşmemiz oldu. Takip ediyoruz. Bu yıl içinde en azından Yaylacık ve merkeze kadar gazın gelmesini hatta Akçaabat’ta Sokak Sağlıklaştırma Projesinde ise doğalgaz hatları döşendikten sonra biz oraya cepheleri düzenleyeceğiz. Bununla ilgili gaz firmasıyla görüşmelerimizi yaptık. Buradaki 450 metrelik hattı tamamlayıp sonrasında cephelere başlayacağız.” cevabını verdi.

“KAYABAŞI İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZI DOKA’YA SUNDUK”

Kayabaşı Yaylası ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Ekim, “Kayabaşı Mesire alanında günü birlik tesisler var. Onla ilgili çalışmalarımızı DOKA ’ya sunduk. Destek bekliyoruz. Bir aksilik olmazsa 1 ay içinde neticelenecek. O desteklerle orada ki projemizi düzenlemiş olacağız.” dedi.

GÜNEY ÇEVRE YOLU

Son olarak çevre yolu projesine değinen Başkan Ekim, Karayolları ve Ulaştırma Bakanlığı ile görüşmelerimizde sahilden geçen yol vardı onu kurtardık. Pulathane Bulvarının bir an önce tamamlanmasını istiyoruz. Çevre Yolu projesinin bir an önce başlaması için görüşmelerimiz var. Çevre yolları da Ulaşım Mastır Planı ile değerlendirecek husus.” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105