MHP’de tartışma sürüyor

MHP Ortahisar’da 27 Eylül’de yapılacak olan ilçe kongresinde mevcut ilçe başkanı Murat Gedikli ile başkan adayı Orhan Bal’ın tartışmalı sözleri gündeme düştü. Sosyal medya hesaplarından birbirlerine mesaj veren Gedikli, “Önemli olan davadır. Lider, teşkilat ve doktrin bir ülkücünün vazgeçilmezidir.” derken, Bal ise Tarım ile Gedikli’nin arasındaki dayanışmayı eleştirdi.

BAL, TARIM VE GEDİKLİ’Yİ ELEŞTİRDİ

MHP Genel Merkezinin teşkilatlarda mevcut başkanlarla devam edilmesi tavsiyesine karşın seçim çalışmalarını sürdüren Orhan Bal, İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ile İlçe Başkanı Murat Gedikli’yi eleştirmeye devam ediyor. Tarım ve Gedikli’yiy tutumlarını eleştiren Bal, “Aç tavuğu 27 Eylül’de ülkücü camia görecek. Sizin birbirinize olan sevginiz koltuklarınızı koruma sevgisidir. Bu sevgi geçicidir. Bir seçim nelere kadir bırakıyor insanları. Siz birbirinizi destekleyin. Sevin de Allah sizin bu birlikteliğinizi bozmasın. Davasını bilen davasını sever. Davayı bilmeyen de birbirlerini sever. Bizim sevgimiz ise Ortahisar’da 85 mahalle teşkilatlarını tamamlamak seçimlere her yönüyle hazır hale getirmektir. 2024 Yerel Seçiminde Ortahisar Belediye Başkanlığı kazanıp Trabzon tarihinde MHP’li belediyeyle kavuşturmak olacak. Bizim sevgimiz partimizi büyütmektir küçültmek değildir. Bizim amacımız Trabzon’da her genel seçimde 110 bin 120 bin olan oyumuzu 150 bine çıkartmaktır.” diye konuştu.

GEDİKLİ: ÖNEMLİ OLAN DAVADIR

Orhan Bal’ın eleştirilerine cevap veren MHP Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ve kendisinin MHP Lideri Devlet Bahçelinin izinden yürüdüğünü ve asla ayrılmadığını ifade eden Gedikli, “Milliyetçi Hareket Partisinde her kim ki teşkilat ahlakını sevgi ve saygıyı birbirimiz arasındaki üslubu hatta ve hatta daha da ileri giderek haddini aşmaya kalkıyorsa, kendisini teşkilatların üzerinde görmeye ve yol haritası çizmeye kalkıyorsa! Her kim ki liderini tartışmaya açmaya, teşkilatlarda huzursuzluk ve ikilik çıkarmaya çalışıyorsa gereğinin vakti zamanı geldiğinde yapılacağından hiçbir tereddüttüm kesinlikle yoktur... Eğer ki il başkanımı tanıyor isem... Ortahisar ilçe başkanlığı olarak yeri ve zamanı geldiğinde disiplin kurulu çalıştırılacaktır. Ve şuna çok iyi inanıyorum ki 35 yıldır bu davanın içerisinde aktif rol almış şuan da il başkanlığı görevimizi yürüten ve Liderimizin bastığı yere basıp işaret ettiği yere baktığından kesinlikle şüphemiz olmayan Bekir Sıtkı Tarım Başkanımızın bu konuda ki tavrı nettir. Ki geçmişte il disiplin kurulu başkanlığı yaptığı dönemde 117 kişiyi hatta ve hatta milletvekilliği yapmış olan bir kişiyi bile partiden nasıl attığını bilmeyen yoktur... Onun için diyorum ki bu dava için kişiler gelip geçicidir. Herkes ağzından çıkana dikkat etmelidir. Önemli olan davadır. Lider, teşkilat ve doktrin bir ülkücünün vazgeçilmezidir. Ülkücülük sadece bir aksiyoner hareket değildir. Ülkücülük, üç bin yıllık kadim tarihe, töreye ve geleneğe dayanan bir fikrin ete kemiğe bürünmüş halidir. Ve son söz olarak Yunus Emre’nin şu dizileriyle yazıma son vermek isterim... Sözü bilen kişinin, yüzünü ağ ede bir söz. Sözü pişirip diyenin, işini sağ ede bir söz. Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı...” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.