AK PARTİ'DE STK TEPKİSİ

20 Civarında STK Mensubu Vardı

BAZI STK’ların başkan yerine yönetim kurulu üyesi ile temsil edildiği forumun ilk bölümünde de ilçe belediye başkanlarının büyük çoğunluğu yer almadı. 50’nin üzerinde davetin yapıldığı 20 civarında STK mensubunun katıldığı toplantıda konuşan AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Eski Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı forumda elde edilen sonuçların ilgili bakanlıklara sunulacağını ve “10-15 yıl sonra nasıl bir Trabzon?” sorusunun cevap bulacağını kaydetti

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından Trabzon’da ‘Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu’ düzenlendi.

Şehirlerin yatırım anlamındaki beklentileri ve bu kapsamda önceliklerinin belirlenmesi amacıyla AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Mahmut Mücahit Fındıklı’nın başkanlığında düzenlenen ‘Şehirlerin Ekonomik Beklentileri’ konulu forum, Zorlu Grand Otel toplantı salonunda gerçekleştirildi. Şehir ekonomisinin büyümesi anlamında yapılması gerekli çalışmaların ele alındığı forumun ilk oturumuna AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Mahmut Mücahit Fındıklı’nın yanı sıra Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu, AK Parti il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, AK Parti İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri katıldı. İkinci oturuma ise; iş adamlarıyla STK temsilcileri katıldı.

TRABZON EKONOMİSİ ÜZERİNDE KONUŞULDU

AK Parti Ekonomik İşler Başkanlığı olarak Türkiye’deki illerde çalıştay düzenleme fikriyle yola çıktıklarını Belirten Fındıklı, şehirlerin sorunlarını şehirlilerin ağzından dinlemek istedikleri için böylesine bir forum düzenlediklerini söyledi. Fındıklı, çalışmalarını Trabzon’a indirgeyerek kentin sorunlarını konuşacakları oturumlardan çıkan sonuçları raporlar halinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunacaklarını ifade etti. Açıklamalarına devam eden Fındıklı, “ Şehirlerimizde daha mikro anlamda tek tek oturup konuşalım. Şehri bir analiz edelim. Şehirlerimiz ülkenin gelişmesinden pay aldı mı? O şehir nereye geldi. Özellikle Trabzon genelinde Trabzon nereden nereye geldi. Bundan sonra devam eden süreçte problemlerimiz neler? Ve gelecekte de Trabzon’da neler yapmalıyız diye bu işi en iyi Trabzonlu bilir diyerek yola çıktık. Dolayısıyla biz mikro anlamda şehirlere giderek oralarda çalıştalar yapmak suretiyle bir değerlendire yapalım dedik. Yaptığımız, başladığımız, iktidarın hangi projelerinden memnunuz ya da neler yapıldı? Bunların içinden hangileri yapıldı? Bunların hangilerinden memnunuzu bir tartışacağız. Devam eden işleri, Trabzon için olmazsa olmaz yatırımları, şikâyetleri ve değerlendirmeleri konulacağız. Ve son olarak da gelecekte Trabzon’u nasıl görüyoruz? Nasıl bir Trabzon istiyoruz? bunu konuşacağız. Diğer oturumlarımızda da STK’lar ve iş adamlarıyla Trabzon’u konuşmaya devam edeceğiz.” dedi.

TÜM RAPORLAR CUMHURBAŞKANININ ÖNÜNE GİDECEK

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Mahmut Mücahit Fındıklı, “Türkiye 2019’da Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine geçiyor bundan sonra Trabzon halkının birinci muhatabı il başkanı varsa belediye başkanı siyasal anlamda, bir de Recep Tayyip Erdoğan olacak. Hazırlanan raporlar Trabzon diye Cumhurbaşkanımızın önüne gidecek. Buradan da Cumhurbaşkanımız yol haritasını belirleyecek. Bizim buradaki düşüncelerimiz çok önemli. Cumhurbaşkanımız da gelecek yatırımları bu çerçevede değerlendirecek.” diye konuştu.

“2023 HEDEFLERİNE DOĞRU DA DEVAM EDECEĞİZ”

Fındıklı, Trabzon’daki, “Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu”nda yaptığı konuşmada, illerin ekonomik beklentilerini tespit etmeye çalıştıkları toplantıların 63'ncüsünü gerçekleştirdiklerini belirtti. Çalışmaya büyük önem verdiklerini aktaran Fındıklı, forumun tamamlanmasının ardından sektörel anlamda da ayrıca çalışma yapacaklarını vurguladı. Fındıklı, bir yandan Türkiye'nin kalkınması ve refahın artması noktasında çalıştıklarını, bir yandan da dünya ile yarışa devam edildiğine dikkati çekerek, “15 yıldır iktidardayız. Bu dönem içerisinde biz ülkeyi ekonomik açıdan baktığımız zaman ülkeyi ekonomik anlamda 3 kat büyüttük. Yani 3 bin dolardan aldığımız bir ekonomiyi bugün 10 bin dolarlara getirdik. 30 milyar dolar olan ihracatı 160 dolarlara getirdik. Türkiye’yi G20’nin içerisine taşıdık. İhracatımızı üç katına çıkarttık. Türkiye'yi 800 milyar dolar ticaret hacmine ulaştırdık. Bunlar yeter mi? Yetmez, 2023 hedeflerine doğru da devam edeceğiz. Bu arada da hem içeriden hem de dışarıdan vesayet savaşlarıyla, terör savaşlarıyla hatta ekonomiye yapılan saldırılarla mücadele ediyoruz. Türkiye geliştikçe, büyüdükçe hem siyasal anlamda etkisi hem de dünya ekonomisi içerisindeki payı artıyor. Öyle olunca da Türkiye artık göz önüne çıkan, kimine göre durdurulması gereken, kimine göre çelme takılması gereken bir ülke olarak görülüyor.” dedi. Böylesine bir etkinliği düzenlemekteki amaçlarını paylaşan AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Mahmut Mücahit Fındıklı, “Burada amacımız hafızamızı tazelemek, neleri yaptık gözden geçirmek, devam eden projelerimizi hızlandırmak. Buradan çıkan düşünceleri genel merkezde ille ilgili hangi bakanlığın ne problemi varsa neleri hızlandırması gerekiyorsa o onun taleplerini raporluyoruz. İl Başkanımıza da sürekli bilgiler veriyoruz. Böyle bir mekanizma oluşturduk.

ENGELLERİ ATLAYA ATLAYA GELİYORUZ”

“15 yılda siyasi hayatımızda içeriden ve dışarıdan birçok engelleri atlaya atlaya geliyoruz. Resmen engelli koşu yaparak geliyoruz” diyen Fındıklı, 15 Temmuz'dan sonra hem batıdaki ekonomistlerin tamamının hem de içerideki bazı ekonomistlerin Türkiye'nin bu darbe girişimine dayanamayacağını öne sürdüklerini anımsattı.

“BÜYÜK ŞEYTANLARI DA TAŞLAMAK ZORUNDAYIZ”

“Sadece küçük şeytanları değil büyük şeytanları da taşlamak zorundayız. Artık terörü içerde değil dışarda da ve arkasında büyük şeytanların olduğu terör örgütleriyle de savaşmak zorundayız. Bu geçişlerin arasında bir de 15 Temmuz’u yaşadık” İfadeleriyle dikkat çeken Fındıklı, “15 Temmuz’dan sonra hem dünya ekonomisindeki düşünce ve değerlendirme kuruluşları ile içerdeki bazıları artık siyasi istikrarın kaybolacağını, siyasetin de ekonomiyle birlikte çökeceğini yazmaya çizmeye ve büyük bir hevesle takip etmeye başladı. Bu millet o kadar büyük bir millet ki Liderine ok adar bağlı bir millet ki biz 2017’de herkesi şaşırtacak şekilde 7,4 büyüdük. Ve G20’nin içerisinde biz 7,4 ile Çin’i de geride bırakarak en zor günlerimizde dünyanın en çok büyüyen ülkesi olduk. Biz kimsenin öngöremeyeceği içinde hem ekonomik bağımsızlık veren, malıyla canıyla seferberlik ilan eden bir sessiz çoğunlukla da yolumuza devam ediyoruz. Bizim ekonomimiz bütün saldırılara rağmen büyümeye ve gelişmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

REVİ, “EKONOMİYE KATKI SAĞLAMAK İÇİN UĞRAŞIYORUZ”

Şehirlerin Ekonomik Beklentileri konulu forumun açılışında konuşan AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, foruma ilişkin olarak katılımcılara bilgiler verdi ve bu çalışmanın hayırlı olması temennisinde bulundu. Oturumun açılış konuşmasını yapan AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi toplantıya katılan bütün teşkilat mensuplarına teşekkür ederek, “Trabzon herkesin bildiği üzere tarihi bir liman ve ticaret kenti. Şehrimiz bu manada çok köklü bir altyapıya sahip.” dedi. AK Parti Trabzon İl Başkanlığı olarak şehrinizin ekonomik beklentilerine karşılık verme noktasında her zaman büyük gayreti gösterdiklerini vurgulayan Revi, “İş adamlarımızın ve esnaflarımızın sorunlarını çözme adına her zaman elimizi taşın altına koyuyoruz. Ticaret ve sanayi odamızla, esnaf odalarımızla iş adamlarımızla sürekli irtibat halinde olarak onlara ve şehrinizin ekonomisine katkı sağlamak için gayret gösteriyoruz. Şu anda gerçekleştirilen bu toplantı da parti olarak bu konudaki hassasiyetimizin bir göstergesidir. Bu vesile ile hepiniz Trabzon Ekonomik Beklentileri forumuna hoş geldiniz. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.