Aşı kurnazlığı başladı

Trabzon Eczacılar Odası Başkanı Kansız, zatürre aşısı için fırsatçılık iddiasında bulundu.

Trabzon Eczacılar Odası Başkanı Çetin Kansız, grip ve zatürre aşısının ecza depolarında bulunamadığını söyledi. Yüzlerce insanın grip aşısı için eczanelere başvurduğunu kaydeden Başkan Kansız, “Grip aşısı, zatürre aşısı depolarda yok. Geleceği söyleniyor ama ne zaman geleceği belli değil. Yeteri kadar gelmeme ihtimali var. Bu dönemde çok daha fazla insan aşı yaptırmak isteyecektir. Diğer ülkelerde de talep önceki yıllara göre çok daha fazla olacaktır. Aşı üreten ülkelerde de aşıya talep artacaktır. Bu yüzden gelecek aşı ihtiyacı karşılamayabilir.  Ancak şunu da ifade etmek istiyorum. Bazı özel hastanelerde muayeneden sonra zatürre aşısı uygulanıyor. Hem muayene ücreti hem aşı ücreti hem de uygulama ücreti alınıyor. Arayıp teyit de ettik. Bize elimizde var dediler. Depolarda, eczanelerde olmayan aşı özel hastanelerde nasıl var! Eczanelere yüzlerce kişi isim yazdırdı. Geçen sene ki kadar aşı gelirse talebi karşılayamayız.” ifadelerini kullandı.

KENDİ AŞIMIZI ÜRETEBİLMELİYİZ

Aile Sağlığı Merkezlerinde 65 yaş üstü vatandaşlara ve kronik hastalıklara ihtiyaç duyulması halinde aşı vurulduğunu kaydeden Başkan Kansız, “Geçen sene ilk etapta 1 milyon 200 bin aşı geldi. Talep çok olunca aşı üreten ülkeler 300 bin aşı daha gönderdi. Geçen sene ki 1.5 milyonluk aşı talebi karşılamada yetersiz kalmıştı. Bu senede bu rakamlarda aşı geleceği söyleniyor. Bunun da ne kadarını Sağlık Bakanlığının alacağı, ne kadarının da ecza depolarına gönderileceği belli değil. İnşallah yetkililer aşıyla ilgili sorunları çözerler. Şunu da ifade etmek istiyorum. Talep karşılanamazsa sebep eczacılar olmayacak. Bizim aşıyı şuna verelim buna vermeyelim gibi bir tavrımız olamaz. Pandemi süreci başladığı zaman hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dediler. Biz de eskisi gibi olmamasını diliyoruz. Kendi aşımızı kendimiz üretmeliyiz. İnsülini de üretmeliyiz. Zamanında kendi aşımızı üretmiştik. Türkiye’nin bunu başarabileceğine inanıyoruz.  Bu yaşadığımız süreç üretim yapmamızın gerekliliğini bir kez daha ortaya koydu.” değerlendirmelerinde bulundu.

 

Anahtar Kelimeler:
GripEczaEczacıKronik
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105