BU UYGULAMAYLA EKMEK İSRAFI ÖNLENECEK

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'nde yapılan değişikliğin ekmek israfının önüne geçmek için atılmış çok önemli bir adım olduğunu söyledi. Türkiye’de günde yaklaşık 6 milyon ekmek israfı yapıldığını hatırlatan Başkan Kara, yeni uygulama ile ekmek israfının önüne geçilmiş olacağını kaydetti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ekmek israfını önlemek için adım attı. Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'nde yapılan değişiklikler 1 Aralık 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ekmek Tebliği'nde “Ekmek, kepekli ekmek, tam buğday unlu ekmek, tam buğday ekmeği ve ekşi hamur ekmekleri en az 200 gram ağırlıktan başlayarak 10'ar gram arttırılmak suretiyle piyasaya arz edilir.” maddesi yer aldı.

GÜNDE 6 MİLYON EKMEK İSRAF EDİYORUZ

Türkiye’de günde yaklaşık 6 milyon ekmek israfı yapıldığını belirten Başkan Kara, “Bugüne kadar ekmekler en az 250 gram olarak üretiliyor ve beşyüzer gram olarak ağırlıkları artırılıyordu. Artık en az 200 gram olarak üretilecek ekmeklerin ağırlık artırımı ise onar gramlık paylar hâlinde yapılabilecek. Bunun özellikle ekmek israfının önlenmesi açısından son derece faydalı olacağına inanıyorum. Türkiye'de günde yaklaşık 6 milyon ekmek israf ediliyor. Bu rakamın son kararın ardından düşmesini bekliyoruz. Ayrıca fiyat ayarlamada karşılaşılan zorlukların da önemli ölçüde önüne geçilecek.” diye konuştu. Ekmek Tebliği'ndeki değişiklikler için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına teşekkür eden Başkan Kara, “Trabzon Esnaf Odaları Birliği olarak bu konuda büyük çaba sarf ettik. Konunun bizim aracılığımızla bakanlığa iletilmesini sağlayan ilgili federasyona ve TESK'e de teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.