Demiryolu da İyidere'ye gidiyor

TRABZON’UN bir asırdır beklediği Erzincan-Trabzon Demiryolu da daha önce Sürmene Lojistik de olduğu gibi İyidere’ye kaydırılıyor. Ulaştırma Bakanlığı, Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü’nün 27 Şubat 2020 tarih ve 405744 sayılı yazısıyla demiryolunun Erzurum-Rize hattına kaydırıldığı ortaya çıktı. Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü sessiz ve derinden yürüttüğü çalışmayla Erzurum (Aşkale)-Rize (İyidere) Demiryolu Projesi’ni vizyona soktuğu ve bunun için güzergah üzerinde bulunan belediyelere çalışma talimatı verdiği ortaya çıktı.

Aralarında Trabzon Büyükşehir Başkanlığı’nın da bulunduğu 4 belediyeye gönderilen yazıda Aşkale-İyidere arasında yapılması ön görülen koridora ait (Dgn, Dwg, Ncz, Kmz) sayısal verilerinin gönderildiği ve bu çerçevede 1/5 bin ölçekli güzergah çalışmasının gönderilmesi istendi. 30 gün içinde kurum görüşü bildirilmemesi halinde demiryolu koridoruna ilişkin görüşün olumlu değerlendirileceği kaydedildi. Trabzon Büyükşehir Belediyesinin görüşü bilinmemekle birlikte diğer belediyelerin olumlu görüş belirttiği ve Güzergah Belirleme İhalesi’nin yapıldığı öğrenildi. Rize merkezli baskı ve kulislerin netice verdiği ve Erzincan-Trabzon demiryolu hattının da İyidere’ye kaydırıldığı belirtildi. Bilindiği gibi Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu 12 Mart 2018 tarihinde yaptığı açıklamada Erzincan-Trabzon Demiryolu için “Üstten aşağıya hangi ile demiryolu inerse insin bir ilin mutluluğun diğer ilin mutsuzluğu olamaz.” diyerek  Rize kamuoyunu Erzincan-Trabzon Demiryolu’na karşı çıkmaya davet etmişti. Karamehmetoğlu ayrıca, Erzincan-Trabzon arasında Trabzon ve Gümüşhane nüfusunu kastederek demiryolunun 1 milyon 140 bin nüfus için yapılamayacağını kaydetmişti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105