Estetikler artık şartlı

Kovid-19 estetik operasyonlarını da vurdu ama durduramadı.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında 3 aydır estetik ameliyat yapmadıklarını 1 Haziran’da normalleşme süreci ile tekrar estetik operasyonlara başladıklarını belirten KTÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Muhammet Uraloğlu, “Pandemiden önce günde 3-4 burun ameliyatı yapardık. Şimdi 2 günde bir tane ameliyat yapıyoruz. Pandemi öncesine bakıldığında oranlar yüzde 75 düştü. Yüzde 25 kapasite ile çalışıyoruz. Tecrit uygulamayacak hastaları ameliyat etmiyoruz. Hasta 15 gün kendini izole etmek zorunda. ‘Tamam, ben bu izolasyonu uygularım’ diyene, imza karşılığında ameliyat yapıyoruz.” dedi.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında 3 aydır estetik ameliyat yapmadıklarını 1 aydır normalleşme süreci ile tekrar estetik operasyonlarına başladıklarını belirten Doç. Dr. Uraloğlu, pandemi süreci ve bu sürecin estetik operasyonlara nasıl yansıdığını değerlendirdi. Doç. Dr. Muhammet Uraloğlu, “Normalleşme süreci ile 1 ay önce estetik operasyonlara tekrar başladık. Korona riski olduğundan dolayı bekleyebilecek hastalara beklemelerini tavsiye ediyoruz. Pandemiden önce günde 3-4 burun ameliyatı yapardık. Şimdi 2 günde bir tane yapıyoruz. Pandemi öncesine baktığında oranlar yüzde 75 düştü.” ifadelerine yer verdi.

Yüzde 25 kapasite ile çalıştıklarını belirten Doç. Dr. Uraloğlu, “Tecrit uygulamayacak hastaları ameliyat etmiyoruz. Hasta 15 gün kendini izole etmek zorunda. ‘Tamam, ben bu izolasyonu uygularım’ diyene, imza karşılığında ameliyat yapıyoruz. Geçen bir kuaför geldi. Bu izolasyonu uygulayıp, uygulamayacağını sordum. Uygulamayacağını söyledi. Ameliyat yapmadık. Beklemesini önerdik. Estetik ameliyatlar tecrit uygulanan hastalarda yapılabiliyor. Olması yönünde bir yasak yok, ama tavsiyemiz erteleme şansı olanlar ertelesin.” dedi. Covid 19 sürecinde ilk 3 ay hiç estetik operasyon yapmadıklarını 1 Haziran ayı ile birlikte 3 kural; izolasyon, mesafe, hijyen kuralına uyan hastalara işlem gerçekleştirdiklerini belirten Doç. Dr. Uraloğlu, “Biz bu süreçte hastaların beklemesinden yanayız ama ısrarla ‘hayır ben ameliyat olacağım’ diten, hastaları imza karşılığında ameliyat ediyoruz.” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler:
AmeliyatEstetikKovid
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.