GÜMRÜKÇÜOĞLU; PEKŞEN'İN İDDİALARINA CEVAP VERDİ

Bu alanın kendisinden önceki 4 belediye başkanı tarafından da turizm tesisi yapılarak değerlendirilmek istendiğine dikkat çeken Gümrükçüoğlu, “Burası 1989 yılında onaylanan imar planlarında turizm amaçlı tesis olarak planlanmıştır. Bugünde yapılan budur. Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunun tüm kararlarına harfiyen uyularak bu yatırım Trabzon’a kazandırılmıştır” dedi.

Türkiye, dünya ve Trabzon’da turizm yatırımları için yatırımcıya bedava arsa tahsisi yapılırken bu alanı kimseye bedava vermeyip 10 küsur trilyon karşılığında sattıklarını hatırlatan Gümrükçüoğlu, “CHP Milletvekili Trabzon’a yabancı. Bilmiyor, bilmediği gibi araştırıp öğrenmeden konuşuyor” ifadelerini kullandı.
 
Konuyla ilgili olarak detaylı değerlendirmelerde bulunan Gümrükçüoğlu şunları söyledi: “CHP Milletvekili Haluk Pekşen’in dünkü basın yayın organlarında yer alan beyanatını bende basından izledim. Bu konuda Belediyemizden bilgi edinmek istediği takdirde bütün birimlerimiz her zaman herkes takdim ettiği gibi kendilerine ilgi bilgiler takdir edilirdi.
 
Boztepe’deki otel yatırımının geçmişi şudur: Trabzon’un Boztepe’si bütün şehrin turistik olarak dikkatini çeken ve turizmde en iyi zemini oluşturabilecek yerlerden birisi olduğu herkesin malumudur. Bu çerçevede 2009 döneminde belediye başkanlığına başladığım ve 2009-2014 il belediye başkanlığı yaptığım, 2014’ten itibaren de Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığım dönemde daha önceki belediye başkanlarının yapmış olduğu çalışmaların hepsi gözden geçirilmişti. Bu çalışmalar yıllar öncesine dayanıyor. Yani bu tasarım, bu düşünceler Sayın Orhan Karakullukçu Başkanımız döneminde de söz konusu edildiği gibi, daha sonra Sayın Atay Aktuğ döneminde de çalışma yapıldığı gibi, hatta o dönem ve Sayın Asım Aykan döneminde de projelendirme, bununla ilgili olarak da şehrimizin yetiştirdiği değerlerden biri olan işadamı Sayın Ergun Gürsoy’un da bu konuda temel atma yeri çalışması yaptığı, ama bütün bunların gerek imar planındaki düzenlemelerle, gerekse alanın sit alanı olması münasebetiyle tamamlanamadığı bilgileri bizde her zaman var idi. Ben görev almadan önceki dönemde de Sayın Volkan Canalioğlu döneminde de aynı çalışmalara gayret gösterilmiş, hatta imar komisyonları bölgede incelemeler yapmış, hatta yapılacak olan turistik otelin hac maksimumu olsun, yerleşimi olsun, emsali olsun konularında da imar komisyon çalışması gerçekleştirilmiştir. Bu işin geçmişinin bilgileri bunlardır.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.