Hizmet-İş’te iki aday

HİZMET-İŞ Sendikası Trabzon Şube Başkanlığının 19 Kasım’daki  5. Olağan Genel Kurulunda başkanlık için iki aday yarışacak. Başkanlık yarışı mevcut Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan ile İsmail Yıldız arasında geçecek. . HİZMET-İŞ Sendikası Trabzon Şube Başkanlığı 5.Olağan Genel Kurul’unda başkanlık için iki aday yarışacak. Başkanlık yarışı mevcut Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan ile İsmail Yıldız arasında geçecek. 5400 tane aktif üyeleri olduğunu belirten Kaplan, sendikacılığın artık değiştiğini istişareyle, müzakereyle, diyalog yoluyla çözüme gittiğini kaydetti. Hizmet-İş Sendikasını daha da büyütmek istediklerini belirten bir diğer başkan adayı Yıldız ise işverenlerle hasım değil hısım olmak istediklerini kaydetti.

5400 tane aktif üyeleri olduğunu belirten Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan “75 tane iş yeri ile şube olmaktan çıkmış, kocaman kurum haline gelmiş bir sendikayız. Arsin dışında 17 ilçe belediyemiz bizde. 7 ay önce bu görev şahsıma atama usulü ile tebliğ edilmişti. Allah’a hamdolsun bu süre zarfında sendikamıza 5 tane daha iş yeri kazandırdık. Sendika başkanlarının bir şey vadetmesi akla ziyan bir şeydir. Sendikacı masaya oturur, müzakere ile beraber diyalog yoluyla çözüme gider” dedi.

Hizmet-İş Sendikasını daha da büyütmek istediklerini belirten bir diğer başkan adayı İsmail Yıldız “Sendikamızı daha da büyütmek istiyoruz. Hizmet-İş Sendikası burada kurulduğundan bu yana ilk kez iki aday çıkardı. Hizmet-İş Sendikası kendi iş kolunda Türkiye’nin en büyük sendikasıdır. Ekibimizle iyi işler yapacağımıza inanıyoruz. Amacımız ne işvereni ne de işçiyi mağdur etmek değildir. Sadece İşçimiz hakkını koruyarak gönül bağı kurmak istiyoruz” şeklinde konuştu. Yapacağı çalışmalardan bahseden Yıldız, işverenlerle hasım değil hısım olmak istediklerini kaydetti. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.