İspat edin, istifa edeceğim!

TGC’de yapılan basın toplantısına Trabzon CHP İl Başkanı Güzide Uzun ve ilçe başkanları da katıldı. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Raporlarını ortaya koyan vekil Pekşen, hakkındaki iddiaları yanıtladı. Eline beyaz boş bir kâğıt alan Pekşen “Kızılay’ın benim hakkımda savcılığa verdiği bir tane suç dilekçesi, veya benzeri konularda bir tane soruşturma ya da benim hakkımda Kızılay’dan bahsedilmiş olan bir tek zimmet yargılama bulursanız ya da bir tane bu iddialara ilişkin dilekçe numarası, dava numarası bulunursa ben milletin vekili görevini yapmayı hak etmiş birisi olamayacağım için bu göreve devam etmem de söz konusu olamaz. Bu beyaz kâğıdı imzalayıp, TBMM’ye vereceğim ve Milletvekilliği görevine son vereceğim.” diye konuştu.

KIZILAY’A KAZANDIRDIĞIM GAYRİMENKUL 4 MİLYAR DOLARDIR

2006 yılında Tekin Küçükali’nin daveti üzerine Kızılay’ın Hukuk Müşaviri görevine başladığını belirten Pekşen “Kızılay’da Hukuk Müşavirliği yaptığım 3 yıl içinde yalnızca Kızılay’a kazandırdığım gayrimenkullerin o tarihteki değeri 4 milyar dolardır.  Kızılay’ın tarihinde ilk defa benim Hukuk Müşavirliğim dönemimde Gayri Menkul Envanteri oluştu.  Yine bugün halen kullanılmakta olan Kızılay Tüzüğünü benim hukuk bürom yaptı.” dedi. Kızılay Hukuk Müşavirliği görevine başladıktan 3 yıl sonra Kızılay Hukuk Müşavirliği görevini daha fazla taşıyamayacağını söylediğini belirten Pekşen, İçişleri Bakanlığının ricasıyla göreve devam ettiğini kaydetti.

ASIM AYKAN DESTEĞİNDEN SONRA BİR DAHA VEKİL OLAMADI!

Kızılay’ın dünya, insani yardım kuruluşları içerisinde en başarılı 3 yardım kuruluşundan birisi olduğunu belirten Pekşen “Ace, Pakistan Depremi müdahalesi sonrasında yapılan bütün hukuki yardımlarda hukuk müşaviri olarak görev aldım.  Bütün bunlardan tek kuruş para almadım.  Sonunda teşekkür yazısı bekliyorum.  Kızılay’a bağışladığım almadığım vekâlet ücretini de herkes öğrenmiş olur. Asım Aykan’a da teşekkür etmek istiyorum. Milli Afet Kanunu geldi. Gittik Kanuna bir baktık ki FETÖ’nün yardım kuruluşuna bizatihi Kızılay ile aynı yetkilerin sağlanması teklifi gelmiş. Devası bir yetki tanıyor. Bunun Cenevre, Birleşmiş Milletler Sözleşmesine aykırı olduğunu anlatmak için günlerce uğraştık. Sayın Asım Aykan’ın desteğiyle kanun geri çekildi fakat Aykan bir daha milletvekili olmadı.” ifadelerine yer verdi.

“SİZ KARIŞMAYACAKSINIZ, ABDULLAH GÜL TAKİP EDİYOR” DENDİ

Kızılay Meydanındaki Kızılay binasıyla hukuki bir sorun yaşandığını belirten Pekşen “Bende Kızılay Hukuk Müşavirliğine başladığımda bana bir tek şey söylendi ‘Bu binanın hukuki itilaflarını başka büro ile devam ettiriyoruz. Bu hukuki itilaflar konusuna siz karışmayacaksınız Sayın Abdullah Gül takip ediyor’.  Önüme şöyle bir protokol geldi. Kızılay binayı o zamanki iş akdini sözleşmesini yerine getiremeyen firmaya verecek, 4 milyon dolar para verecek, iş bankasından o firmanın kullandığı 17 milyon dolar krediye kefil olacak, bu firmaya binayı 10 yıllığına kiraya verecek, inşaat bittikten sonra kira başlayacak. Biz bu dönem içinde yılda 2 milyon dolar kira alacağız. Buna hukuki olumlu görüş vermem rica edildi. Araya çok hatırlı insanlar soktular. Dedim ki ‘Ben hacı Seyit’in oğluyum. Bu sözleşmeye protokole hiç kimse imza attıramaz. Atmak isteyen varsa atsın’.” diye konuştu.

MİLLETVEKİLLİĞİ GÖREVİMDEN İSTİFA EDECEĞİM!

Hakkındaki iddiaları Devlet Denetme Kurumu Raporlarını ortaya koyarak yalanlayan Pekşen “Kızılay’dan bahsedilmiş olan bir tek zimmet yargılama bulursanız, bir tane bu iddialara ilişkin, dilekçe numarası dava numarası bulursanız bu beyaz kâğıdı imzalayıp, TBMM’ye vereceğim ve Milletvekilliği görevine son vereceğim. 15 gün içerisinde hakkımdaki iddialar yalanlanamazsa bu iddiaların arkasındaki insanlara ne yapacağınıza siz karar vereceksiniz. Bugün itibariyle 15 gün bekliyorum. Benim hakkımda Kızılay’ın açtığı dava, Haluk Pekşen’den alacağımız vardı beyanı bekliyorum.” diyerek basın toplantısını sonlandırdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105