Kaçak yapılaşmaya izin yok

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaylalardaki kaçak yapılaşmayla ilgili açıklamaları üzerine Trabzon’da çok ciddi adımlar atıldı. Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, ilçelerindeki kaçak yapılara izin vermeyeceklerini açıkladı.

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün; “Sürmene’de bizim çok fazla yaylamız yok dolayısıyla tespit edilen öyle çok kaçak yapı da yok. Kaçak yapılaşmayla ilgili tespitleri kaymakamlık yaptırdı. Sürmene’de tespit edilen 5-6 tane kaçak yapı var. Bana kaymakamlıktan gelen bilgi bu yönde, onlarda yıkılacak. Sürmeneliler genelde Köprübaşı mıntıkasındaki yaylalarda yaylacılık yapar. Bizim dolayısıyla çok fazla yaylamız yok” ifadelerine yer verdi.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok; “Kaçak yapılaşmayla ilgili devletimizin, bakanlığımızın verdiği bir karar var ve herkes bu karara uymak zorunda. Bizlerde kaçak yapılaşmayla ilgili mevzuata aykırı yapıları tabii ki yıkmaya başladık. Yaylalar, meralar bizim, korumak zorundayız. Mevzuatta ne varsa ona göre belirlendi. Bakanlık, belediye, büyük şehir belediyesi, ilçe belediyesi hep beraber bir çalışma yürüterek özellikle mera alanlarının korunması konusunda bir çalışma yapıyor, yapılmaya da devam edecek.  Kaymakamlık üzerinden bu çalışmalar yürütülecek. Meralar bizim, gelecek nesiller için bunları korumak zorundayız. Çalışmaları sürdüreceğiz” dedi.

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi; “Kaçak yapılaşmayla ilgili yıkım kararı Sayın Bakanımız talimatıyla valilere, valilerde kaymakamlıklara bildirmiştir. Bu yıkım operasyonunu kaymakam yürütüyor. Bu konuyla ilgili ne kadar kaçak yapı olduğu, ne kadarının tespit edildiği bilgileri kaymakamlıktadır. Bizde bununla ilgili veriler olmadığı için sizlere sağlıklı bilgi vermemiz mümkün değil. Bu konuyla ilgili gerekli bilgilere kaymakamlıktan edinmek daha doğru olacaktır” şeklinde konuştu.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu; “Trabzon’da kaçak yapılaşmayla ilgili yürütülen çalışmalar yaylalarla ilgili. Bize bağlı bir yayla yok. Dolayısıyla konunun bizimle ilgisi yok, bizim gündemimizin dışındaki bir konu.  Yaylalarla ilgili ortada bir durum söz konusu olduğu için bu durumla ilgili gündemimizde herhangi bir durum söz konusu değil” şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105