Kalabalıklaşmaya izin verilmemeli

Prof. Dr. Özlü, kurban hazırlıkları ve düğün sezonu ile ilgili uyarılarda bulundu 

GEREKLİ TÜM TEDBİRLER ALINMALI

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü Kurban Bayramı öncesinde alınması gereken tedbirleri sıraladı. Prof. Dr. Özlü, “Kurban kesme alanlarında bir kalabalıklaşma ve temas oluyor. Virüs getirir. Dikkatli ve tedbirli olarak bu süreci geçirmek gerekir. Yetkililer kalabalıklaşmaya izin verilmemeli. Gerekli tüm tedbirleri alınmalıdır.” dedi. Prof. Dr. Tevfik Özlü, Bilim Kurulu olarak bu konuyu gündeme getireceklerini ve karar alacaklarını söyledi.

DÜĞÜN SAHİPLERİNDEN İSTEK VAR

Düğün sezonun başlamasına sayılı günler kaldığına da dikkat çeken Prof. Dr. Tevfik Özlü, düğün yapacak kişilerin davetiyelere alınacak tedbirleri yazılı olarak eklemesi gerektiğini belirtti. Özlü, “Düğün sahipleri alınacak tedbirleri davetiyeye eklenmeli.  Kimin nerede oturacağı, takı töreninin nasıl yapılacağı, giriş çıkışların nereden ve nasıl olacağı  ve oturma düzenini yazılarak davetlilere bildirilerse üzücü bir olay yaşanmaz.” diye konuştu. Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Tevfik Özlü Kurban Bayramı öncesinde alınması gereken tedbirleri sıraladı. Prof. Dr. Özlü, süreci dikkatli ve tedbirli olarak geçirmek gerektiğini ve kalabalıklaşmaya izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

ZORUNLU OLMADIKÇA PAZARA GİTMEYİN

Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Tevfik Özlü, önümüzdeki süreçlerde başka pandemilerin de olacağını belirterek, KOVİD-19’un bunu dünyaya duyurduğunu söyledi. Mesafenin korunması gerektiğini ve zorunlu olmadıkça semt pazarlarından uzak durulması gerektiğini belirten Prof.Dr. Özlü, önümüzdeki günlerde yapılacak olan düğünlere dikkat çekti. Halaylarda kullanılan çubuklarla mesafenin uzamasının güzel olduğunu belirten Prof.Dr. Özlü, “ Karadeniz’de düğünlerde horon tepme adeti var. Mesafenin korunmadığı bir eğlencedir. Eğlence sırasında çözüm geliştirilmiş. Mesafeyi korumak için geliştirilmiş işe yarayabilir. Düğün salonlarıyla ilgili büyük sorun var. Kalabalıklar var, mesafeyi korumak gerekir. Maska takılmalı ve oturma düzeni ayarlanmalıdır. Kapasiteyi zorlamadan giriş çıkışlar yapılmalı. Gelin ve damadı tebrikte öpmemek lazım. Takı ve hediyeleşme yeni usulü göre yapılırsa sorun olmaz.” dedi.

DÜĞÜN SAHİPLERİNİ UYARDI

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, düğün yapacak kişilerin davetiyelere alınacak tedbirleri yazılı olarak eklemesi gerektiğini belirterek, “Düğün sahipleri alınacak tedbirleri davetiye eklenmeli.  Kimi nerede oturacağı, takı töreni nasıl yapılacağı,  giriş çıkışların nereden ve nasıl olacağının ve oturma düzenini yazılarak davetlilere bildirilerse üzücü bir olay yaşanmaz.” diye konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
KurbanDüğünBilimözlü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.