Kaynar kazan

AK PARTİLİ NADİR, CHP’Lİ TURGAY ŞAHİN’E HANGİ KONUDA KATILDIĞINI SÖYLEDİ?

AK Parti Grup Başkanvekili Erhan Nadir Büyükşehir Belediye Meclisinde CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin'e 2021 bütçesi görüşülürken cevap verdi. Şahin'in, geçen dönem AK Parti'de olan Beşikdüzü Belediyesi örnek göstermesine karşılık Nadir de geçen dönem CHP'de olan Düzköy Belediyesini örnekle sundu. AK Partili Nadir, "Turgay beyin söylediğine katılıyorum. Borçlanmaların dengeli ve zamanında yapılması... Aynı şey Düzköy ilçemiz içinde geçerli. Nefes alamıyor. O manada bende katılıyorum." dedi. CHP’li Şahin ise Beşikdüzü’nün 2 yılda bütçesinin azaltılmasına tepki göstermişti.

LOKANTACILAR ODASI BAŞKANI ER, TESOB BAŞKANI KARA’YI HANGİ KONUDA ELEŞTİRDİ?

Trabzon Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Er, Koronavirüs süresince esnafla ilgili açıklama yapmayıp, destek vermemekle suçladığı TESOB Başkanı Metin Kara’yı hedef aldı. Trabzon’da pandemi döneminde kentin istihdamına katkı için mekan açtığını söyleyen Er, Türkiye’nin dört bir yanından hayırlı olsun mesajları gelmesine rağmen TESOB Başkanı Kara’nın bir tebrik dahi etmediğini öne sürdü. Metin Kara’nın tutumunu eleştiren Başkan Hüseyin Er, “Sayın Başkana davetiye gönderdim. ‘Benim işim var, koyun şuraya’ diyerek davetime böyle davrandı. Benim açılışıma bile katılmadı. Biz bu dönemde yatırım mücadelesi ekmek verme mücadelesi verirken gelip bize bir hayırlı olsun bile demedi. Eskişehir’den İzmir’den Antalya’dan bana hayırlı olsun çiçeği geldi. Trabzon’daki Birlik Başkanı bir tebrik dahi etmedi.” dedi.

TRABZON’DA İLÇELERİN BÜTÇELERİ NE KADAR OLDU?

Trabzon'da Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin bütçeleri Büyükşehir Meclisinde oylandı. İl genelinde 18 ilçe belediyesinin bütçesi Trabzon'da en yüksek bütçe 242 Milyon TL Gelir ve Gider bütçesiyle Ortahisar’da oldu. Ortahisar’ın ardından ise 115 Gelir, 135 Milyon gider, 20 Milyon TL borçlanma ile Akçaabat’ta. En düşük bütçe ise 4 Milyon 700 bin TL, gelir - gider ile Dernekpazarı Belediyesine ait. Araklı- Gelir - Gider 30 Milyon TL, Arsin -Gelir - Gider: 34 Milyon 152 bin 675 TL, Beşikdüzü- Gelir - Gider: 23 Milyon 250 bin TL Çarşıbaşı - Gelir - Gider: 16 Milyon 870 bin TL Çaykara: Gelir - Gider: 24 Milyon 206 bin TL Düzköy: Gelir - Gider: 19 Milyon 900 bin TL Hayrat: Gelir - Gider: 8 Milyon 437 bin 500 TL Köprübaşı: , Gelir - Gider: 7 Milyon TL  Maçka: Gelir - Gider: 33 Milyon 500 bin TL Of: Gelir - Gider: 34 Milyon TL Sürmene: Gelir - Gider: 29 Milyon TL Şalpazarı: Gelir - Gider: 19 Milyon 688 bin 350 TL Tonya:  Gelir - Gider: 14 Milyon 477 bin 500 TL Vakfıkebir: Gelir - Gider: 25 Milyon 18 bin 477,66 TL Yomra: 40 Milyon 250 bin TL.” olarak bütçeye yansıdı.

OF’LU VATANDAŞ, BÜYÜKŞEHİRDEN HİZMET ALAMAMALARINA RİZE ÜZERİNDEN NASIL GÖNDERME YAPTI?

Trabzon’un Of ilçesi Gürpınar Mahallesi’nde yaşayan Ali Kara isimli vatandaş, 20 yıldır yaşadığı soruna sitem etti. Trabzon Büyükşehir Belediyesinin sorununa duyarsız kaldığını ifade eden Ali Kara, “Rize’den mi hizmet isteyeceğiz” diyerek sitem etti. Trabzon Büyükşehir Belediyesinin hizmet vermediğini öne süren Ali Kara, “Trabzon’un Of ilçesi Gürpınar Mahallesi 6 sokakta yaşıyorum. Mahallemdeki betonun bakımı 20 senedir yapılmıyor. Büyükşehir Belediyesi Of’a duyarsız kalıyor. Rize’den mi hizmet isteyeceğiz? Vatandaşlar hizmet almak için ne yapmalı?” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR DURAKLARINI OTOPARK BELLEYENLERE CEZA UYGULANACAK MI?

Trabzon’da ilçelerde yer alan Büyükşehir Belediye Otobüslerinin yolcu aldığı duraklar vatandaşların otoparkı haline geldi. İlçelerdeki yetkililerin otobüs duraklarını işgal eden ve vatandaşı mağdur edenler hakkında işlem yapmadığını ileri süren duyarlı vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Beşikdüzü ilçesinde yaşayan Cemil Terzi, “Duyarsız vatandaş gelip belediyenin durağını aracını çekmek suretiyle işgal ediyor. Bazı günler buralar boş oluyor ama yol kenarları hele de duraklar birilerinin otoparkı değildir! Bu şahıslar yüzünden zaman zaman yola yakın halde bekliyoruz ve bu da bizi riske atıyor. Yetkililer bu araç sahiplerine ceza vermeyi düşünmüyor mu?” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.