Kirli hava soluyoruz

Trabzon’da hava kirliliğinin arttığını aktaran CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, “Betonlaşan ve doğasından uzaklaştırılan Trabzon’da daha kirli hava soluyoruz!” dedi.Temiz Hava Hakkı Platformu ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odasının Hava Kirliliği Raporlarına göre hava kirliliği 2018 yılının değerlerinin üzerine çıktı. CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Temiz Hava Hakkı Platformu ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odası’nın 2019 yılı raporları üzerinden hava kirliliğini eleştirdi. CHP Ortahisar İlçe Başkanı Oyman, “Trabzon’da 5 farklı noktada yer alan istasyonlarda havadaki Partiküller Madde (PM10) için yapılan ölçümlerde özellikle; Fatih Mahallesi 50.08 mikrogram/metreküp, Beşirli Mahallesi 44.52 mikrogram/metreküp değerleri ile Dünya Sağlık Örgütünün Yıllık Limit değerinin (20 mikrogram/metreküp), Ulusal Yıllık Limit değerinin (40 mikrogram/metreküp) üzerinde olduğu anlaşılmaktadır. 2018 yılının ortalamasına göre artış gösteren, Betonlaşan ve doğasından uzaklaştırılan Trabzon’da daha kirli hava soluyoruz!” ifadelerini kullandı.

NEFES ALACAĞIMIZ ALANLAR AZALIYOR

Trabzon’da hava kirliliğinin diğer yıllara göre artmasına dikkat çeken CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, “Temiz Hava Hakkı Platformu ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odasının Hava Kirliliği Raporlarına göre şehrimizin hava kirliliği ulusal limitimizin bile üzerinde ve 2018 yılının değerlerine göre artmış durumda! Doğa güzelliklerinden, yeşilinin ve mavisinin renginden bahsederken Trabzon’un sahil kenarı atık sular nedeniyle kötü kokarken, imar düzensizliği, çarpık kentleşme, sürekli betonlaşma hatta park yapacağız diye parkların bile “taş” yoğunluklu olması nedeniyle temiz havadan ve doğadan uzaklaşıyoruz.” ifadelerini kullandı. Baca filtre temizliğine ihtiyacın olduğunu aktaran Başkan Oyman, “Şehir içinde nefes alacağımız alanlara, imarda düzene, kış mevsiminde özellikle kazan, baca filtre kontrolü ve temizliğine ihtiyacımız var!” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler:
KirliçevreFatihTMMOBTemiz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105