O VEKİLE TEPKİ YAĞIYOR

CHP’li vekilin Trabzon için kullandığı sözlere tüm kesimlerden tepki geldi. Tekirdağ’in Çorlu İlçesi’nde Atatürk heykeline yapılan saldırıyı kınayan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan, Trabzon’a yönelik yaptığı açıklamalarda bulundu. Atatürk’e hakarette bulunan Kadir Mısırlıoğlu’na yüklenmek isteyen Aygün bunu Trabzon üzerinden yapmaya kalkınca haddini aştı. Aygün Trabzonlu olduğunu hatırlatarak Kurtuluş Savaşı döneminde Trabzon Rum Pontos İmparatorluğu’nun elinde olduğunu iddia etti. Aygün, “Trabzon Kurtuluş döneminde kimlerin elindeydi? Evet, Rum Pontus’un elinde olan Trabzonlu bir tane Feslinin açıklamaları sonucunda her ilimizden fışkıran böyle hareketle karşı karşıyayız. Şiddetle kınıyoruz ” dedi. Tarihten bihaber olan Aygün’ün ülkede birlik beraberliği hedef alan açıklamalarına Trabzonlu vekiller tepki gösterdi. Aygün’e Tekirdağ AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel’de, “Karadeniz insanını aşağılanması ve kabul edilemez” diye tepki gösterdi.

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün gelen tepkiler üzerine açıklama yaptı. Aygün yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Çorlu Atatürk Heykeli önünde 13 Kasım 2018 tarihinde yaptığım açıklamada, Türk kimliğinden rahatsız olarak, “Keşke Yunan galip gelseydi, ırk için mi Yunanla dövüştük” diyen Kadir Mısıroğlu’na tepki göstererek, bu zihniyetin Trabzon’da Rum Pontus özlemi içinde olanlarla örtüştüğüne vurgu yaptım. Sözlerim Trabzonlu vatandaşlarıma yönelik bir itham içermemektedir! Kurtuluş Savaşı’nda, Rum Pontuscu zihniyetlere karşı Kuvayı Milliye ile amansızca savaşan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş harcında kan ve ter döken Trabzonlular, Atatürk yolundan ayrılmamıştır. Kadir Mısıroğlu’nun açıklamaları karşısında üç maymunu oynayanlar, benim sözlerimi çarpıtma yarışına girerek, Trabzonlu vatandaşlarımla şahsımı karşı karşıya getirmek istemektedir. Yunan işgalini savunacak kadar Türk ırkına olan husumetini açık açık ortaya koyan Fesli Kadir Mısıroğlu’nun arkasında durmak ne milli ne yerli bir duruştur! Eğer bir tepki gösterilecekse adresi bellidir! Şeriat istediğini de cümle aleme anlatan Kadir Mısıroğlu, şu anda devletin zirvesinin korumasında olsa da Türk milletinin vicdanında yargılanmaktadır. Kadir Mısıroğlu’na kalkan olanlar, tepki gösterenleri hedef tahtasına alma yarışına girmiştir!Türkiye’nin 81 ilindeki vatandaşlarımızla Atatürk’e yönelik saldırıları püskürtüp, Cumhuriyet’i koruyacağız. "

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.