Sanatevini Meclise taşıdı

Kaya, Trabzon Sanatevine tahsis edilen eski Vali Konağı’nın Trabzon Sanatevinden alınacağı iddialarına sert çıktı

10 yıl önce Trabzon Sanatevine tahsis edilen eski Vali Konağı’nın Trabzon Sanatevinden alınacağı iddialarını gündeme taşıyan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Binanın Sanatevinden alınıp başka amaçlar için kullanılacağı iddiaları sanat kültür çevrelerinde büyük bir kaygının oluşmasına neden olmuştur. Buradan ilan ediyoruz ki bu mekânın bir oldubittiyle Sanatevinden alınmasına asla seyirci kalmayacağız.” dedi. Milletvekili Kaya, “Trabzon’da, kültür sanat etkinliklerini bir araya toparlamak, sorunlarını gidermek, ortak etkinlikler sergilemek, her şeyden önce sanat ve kültür insanlarını bir mekânda birleştirebilmek amacıyla ‘Sanatevi’ oluşumu altında bir yapılanma gerçekleştirildi. Hepsi olmasa da birçok dernek bu başlık altında birleşti. Trabzon merkezde Zeytinlik Caddesi’nde bulunan bina, eski Vali Konağı, Trabzon Sanatevine tahsis edildi. Başta dönemin bakanı Sayın Faruk Özak olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” dedi.

10 YILDIR TRABZON’A HİZMET EDİYOR

Trabzon Sanatevinin 10 yıldır Trabzon’a hizmet ettiğini hatırlatan Milletvekili Kaya, “Trabzon Sanatevi ya da eski Vali Konağı, 12 Kasım itibarıyla restorasyona alındı. Restorasyon öncesi yapılan görüşmelerde, inşaat bittiğinde de mekânın Sanatevi olarak devam edeceği vurgulanmıştı. Oysa inşaat sırasında yapılan bazı protokol dışı tasarruflar ve kamuoyunda seslendirilmeye başlanan ‘binanın Sanatevi’nden alınıp başka amaçlar için kullanılacağı’ iddiaları, kültür sanat çevrelerinde büyük bir kaygının oluşmasına neden olmuştur.” şeklinde konuştu.

MEKÂNIN SANATEVİNDEN ALINMASINA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun talimatıyla sadece ana binada yapılacağı söylenen tadilatın bahçe ve diğer mekânlara uygulanmaya başladığını söyleyen Milletvekili Kaya, şöyle devam etti: “Daha da desteklenmesi, benzeri mekânların geliştirilmesi için kamunun daha çok katkı sağlaması gerekirken, bu mekânın Sanatevinden alınacağı söylentileri büyük moral bozukluğuna neden olmuştur. Buradan ilan ediyoruz ki bu mekânın bir oldubittiyle Sanatevinden alınmasına asla seyirci kalmayacağız. Trabzon halkıyla birlikte en sert tepkiyi göstereceğimizden ve buna izin vermeyeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Muhataplarından bu kaygı ve kuşkuları giderecek aydınlatıcı bilgi talep ediyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
Ahmet KayaSanatevi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.