Sosyal medyadan kurban alıp, mağdur olmayın!!!

Trabzon Kasaplar Odası Başkanı’ndan sosyal medya uyarısı

Sosyal medyadan kurban alıp, mağdur olmayın!!!

Son yıllarda hızla popülerleşen sosyal medya uygulamaları vatandaşların işlerini kolaylaştırırken bir diğer yandan da canlarını yakabiliyor. Bu manada son olarak gündeme gelen ‘Sosyal medyadan kurban alımı’ haberlerine yönelik olarak da açıklamalarda bulunan Trabzon Kasaplar Odası Başkanı Temel Korkmaz, kurban bayramının gelmesiyle birlikte ortaya çıkan sahtekârların olduğuna dikkat çekerek sosyal medya üzerinden kurban alımı ve satımı yapılmaması gerektiğini söyleyerek vatandaşları mağdur olmamaları konusunda uyardı.

BEN NE YAPACAĞIM DEMEMEK İÇİN İTİBAR ETMEYİN!

Trabzon Kasaplar Odası Başkanı Temel Korkmaz, Kurban Bayramı’na 1 aydan kısa bir süre kalan vatandaşlara uyarılarda bulunarak sosyal medya üzerinden kurban alım satım işine girmemeleri gerektiğini söyledi. Her yerde olduğu gibi sosyal medya üzerinde de iyi ve kötü insanların birlikte barındığından söz eden Korkmaz, “Vatandaşlar bu tip ortamlardan ben ne yapacağım dememek için uzak durmalı. Mutlaka ama mutlaka bu işin ticari alt yapısını öğrenmeleri satın aldıkları ya da satım yaptıkları kişilerden mutlaka ticaret sicil kaydı, maliye kaydı gibi belgelerini istemeleri gerekiyor. İnsanlar günümüzde internetten pek çok ürün alıyor ancak daha sonra muhatap bulamıyorlar. Sonrada insanlar başlıyor. Ben ne yapacağım demeye. Sosyal medya günümüzün gerçeğidir. Diğer türlü biz vatandaşlarımızı uyarıyoruz.  Alacağınız ürünü mutlaka kontrol edin. İnternette iyi insanlar olduğu kadar kötüleri de mevcut. Mağdur olmaları durumunda haklarını nerden hangi mevkiden kimden arayacaklarını iyi hesap etsinler sonra ah vah etmesin kimse. Bu kişilere kesinlikle itibar edilmesin ” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.