SPOR LİSESİ YARGIYA TAŞINIYOR

Trabzon’un Akçaabat İlçesinde Söğütlü Mahallesinde yapılacak Spor Lisesi, yargıya taşınıyor. Akçaabat Sebatspor’a ait binanın yanındaki alanın Spor Lisesi yapımı için okul alanına dönüştürülmesine aynı zamanda ASKF Başkanı de olan CHP’li Büyükşehir Meclis Üyesi Burhan Cahit Erdem itiraz etti. Karar oy çokluğu ile kabul edilirken Erdem, “Konuyu yargıya taşıyacağım” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin dün Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında yapılan oturumunda Akçaabat’ın Söğütlü Mahallesi’nde yapılması planlanan Spor Lisesi de görüşüldü.

Akçaabat Sebatspor’un sahibi olduğu bina ile Söğütlü Deresi arasında kalan alanın Spor Lisesi okul alanına dönüştürülmesine aynı zamanda ASKF Başkanı de olan CHP’li Meclis Üyesi Burhan Cahit Erdem itiraz etti.

Erdem, konuya ilişkin imar değişikliğinin onaylandığı gün mecliste olmadığını belirterek, “Bu benim itiraz ettiğim konuydu. Ben Meclis’te yokken meclisten geçti. Aynı konuları tekrar konuşmak istemiyorum. Buna itiraz ediyorum. Vali bey beni aramıştı ama bir aydır sağ olsun, çağırıp da görüşmedim. Devletin sözü demek ki bu kadarmış. Ben itiraz ediyorum ondan sonra yargıya taşıyacağımı özellikle belirtmek istiyorum. Bu okulun burada yapılmasını çok yanlış buluyorum. Önce Akçaabat’taki spor tesislerinin sorunlarını çözmek gerekir. Orada spor yapan çocukları sokağa atamayız. Bunun örneğini Boztepe’de yaşadık. O alanda şu anda müsabakalar oynanıyor.” dedi.

Bu sözler üzerine Başkan Gümrükçüoğlu, o dönem yaşanan süreci anlatırken, ilçedeki spor sahalarını incelediğini, Akyazı’da ki tesisler için Trabzonspor sorumluları ile görüştüğünü aktardı.  Vali Yücel Yavuz ile de o süreçte yaptığı konuşmayı aktaran Başkan Gümrükçüoğlu, Vali Yücel Yavuz’un sporcuların ve kulüplerin çalışmalara devam etmesi için her türlü tedbirin uygulayamaya sokulacağını aktardığını ifade etti.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen de Spor Lisesi’nin Akçaabat’a önemli bir katkı sunacağını belirterek, “Tabi bu tür tesisleri yapmak için Akçaabat’ta alan bulmak mümkün olmuyor. Dolgu alanlarına bu tür tesisleri yapmak da mümkün değil. Ama dolgu alanlarına spor sahası yapılabiliyor. Burada ayrıca Akçaabat’ın ihtiyacı olan bir kapalı yüzme havuzu da olacak. Sporcularımızın sorununu da bir şekilde çözeceğiz” diye konuştu.

Meclisteki görüşmelerin ardından bahse konu imar değişikliği oy çokluğu ile kabul edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.