Trabzon'da görev yapan hakimin Diyarbakır'da yaptıkları pes dedirtti!

Bu nasıl hakim? Lüks marka aracının yıllık Kasko, ÖTV, MTV ile Sigorta masrafları yüksek çıkan hâkim M.K. trafik tescil müdürlüğüne başvurup aracını trafikten çektirdiği iddia edildi. Yasa gereği kişi aracını trafikten çekerse yıllık ödemesi gereken vergilerden muaf tutuluyor. Uyanık hâkim aracını trafikten çektirdikten sonra araca iki farklı sahte plaka takıp trafiğe çıktı. Trafik uygulaması yapan polis ekipleri plakadan şüphelenip sorgulama yaptırınca hâkimin foyası da açığa çıktı. Polisler, hâkim hakkında tutanak tutup savcılığa suç duyurusunda bulununca "Resmi belgede sahtecilik" suçundan 5 yıl hapis istemiyle dava açıldı. HSK'da hakim hakkında idari soruşturma başlattı.

2019 yılında HSK kararıyla Trabzon İdare Mahkemesine tayin edilen eski Diyarbakır İdare Mahkemesi Hakimi M.K. sıfır değeri 2 Milyon lira olduğu iddia edilen lüks marka aracının yıllık ÖTV, MTV, Kasko ve Sigorta gibi masraflarının çok yüksek olması nedeniyle Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğüne başvurdu. Hakim K., aracını trafikten çekmek istediğine dair işlem yapılmasını istedi. Uyanık hâkim aracı trafikten çektiğine dair resmi işlemleri tamamladıktan sonra önce 23 LK 333 plakasıyla, bir süre sonra da 06 HZS 67 plakayı aracına takarak trafiğe çıktı. Lojmandan çıkıp Adliye binasına giderken seyir halindeki hâkim rutin trafik denetimi yapan polis ekiplerince durduruldu. Araç ile plaka sorgulaması birbirini tutmayınca hâkimin foyası da açığa çıktı. Plaka ve aracın birbiriyle uyumsuz olması nedeniyle yapılan ayrıntılı incelemede lüks aracın kısa süre önce hâkim M.K. tarafından trafikten çekildiği tespit edildi.

PLAKALARIN İKİSİ DE SAHTE ÇIKTI

Tutanak tutan polisler, hakim hakkında "Resmi belgede sahtecilik yapmaktan" suç duyurusunda bulundu. Soruşturmada hâkim M.K.'nın  adına kayıtlı lüks aracı iki yıl önce noterden başka bir kişiye devrini yapmış olmasına rağmen kullanmaya devam ettiği bildirildi. Aracın vergi, sigorta, muayene ve diğer masraflarının çok yüksek olması nedeniyle de kendi isteğiyle trafikten çektiği, ancak çektiği bu süre zarfında aracı kullanmaya devam ettiği kaydedildi. Hakim hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. HSK 2'inci Dairesi de hâkim hakkında sahtecilik suçundan idari soruşturma başlattı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.