Trabzon'da tüccarlar fındık fiyat beklentisini açıkladı!

Trabzon’da bir süredir toplanmaya başlayan fındıktan bu sene hem alan hem de satan umutlu. 

Şehrin sahil kesimleri ve yüksek kesimlerinde bu sene oldukça verimli geçen fındık sezonunda fındıkçıların ortalama tahminleri belli oldu. 

Konu ile görüştüğümüz Tüccar Naci Şengül “Şu an fındık pazara inmedi. Pazartesi inmesini bekliyoruz. Şu an gelenler tek tük. Bu sene fındıklarımız çok kaliteli hem sahil kesimleri hem de yüksek kesimlerden istediğimiz verimi aldık diyebiliriz. %20’lik bir haşlak var sadece” 

Fındık fiyat beklentisini de açıklayan Şengül “Ortalama olarak 8-5, 9 TL fiyat beklentimiz var. Ziraat Odalarının dediğinden daha fazla var. Borsa’nın dediği çıkmıyor. En az 800 bin Ton rekolte bekliyoruz.”  

Fiyatın 10 TL olması gerektiğini belirten Şengül “Avrupalı 10 TL’den yukarı olduğu zaman fındık almıyor. Alternatif malzemelere dönüyor. 10’dan aşağı olduğu zaman mecbur alıyor. 250-300 ton olur. Geçen sene fiya çıktı Avrupa fındık almadı. Döndü bademe onlara daha ucuz geldi. 10 Lira üretici için büyük fiyat ekonomimize de çok faydası olacaktır. 18’in sonra açıklanmasını bekliyoruz. Sakarya’da 9 lira konuşulmuş. Kapanışla açılış aynı olur. Elimizde çok eski fındık var. Yıl başından sonra yine piyasaya verilecek. “ dedi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105