TRABZON KADEM'DEN KILIÇDAROĞLU TEPKİSİ


Trabzon KADEM şubesi başkan ve üyeleri Trabzon Adalet Sarayının önünde toplanarak Kılıçdaroğlu hakkında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. KADEM Genel Merkezi adına basın açıklamasını KADEM Trabzon İl Temsilcisi Sevdegül Mungan yaptı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’nde 23 Kasım 2017’de kadınlara yönelik yaptığı bir konuşma sırasında, "Erkek işsizse, eve yeteri kadar para gelmiyorsa, akşam tencere kaynamıyorsa bu erkek de gelir hıncını karısından alır" ifadelerini kullanmıştı.

KILIÇDAROĞLU ŞİDDETİ MEŞRU KILAN İFADELER KULLANDI

Kılıçdaroğlu’nun şiddeti meşru sayan ifadelerini esef içinde izlediklerini belirten Mungan “ Ülke siyasetinde rol oynayan veya oynaması beklenen bir şahsın, kadına yönelik şiddetle mücadeleyi teşvik etmesi beklenirken, ucuz politik gayeler güderek şiddeti meşrulaştıran sözler sarf etmesi asla kabul edilemez” diye konuştu. Kılıçdaroğlu’nun şiddeti meşrulaştıran açıklamalar yaptığını belirten Mungan “Kılıçdaroğlu, Şubat 2015’de ‘İşsiz olan eşin karısını dövebileceğini’ söyleyerek erkeği şiddete teşvik etmiş, 2016 yılında ‘Kadınlardan korkan birisine erkek denemez’ ifadeleriyle kadınları aciz gören zihniyetini gözler önüne sermişti. Biz bu dehşet ifadelerin etkisinden kurtulamamışken, dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı hakkında hiçbir ahlaki değer sisteminde karşılık bulmayan yakışıksız sözler sarf etmişti. 2017 yılının nihayetine geldiğimiz şu günlerde ise ‘Ekonomik sorunları olan erkeğin hıncını eşinden alabileceğini’ söyleyen Kılıçdaroğlu şiddeti meşrulaştıran bu açıklamasıyla bir kez daha cehaletini ve samimiyetsizliğini ortaya koydu” diye konuştu.

KADEM: CİNSİYETÇİ POLİTİK DİLİ REDDETİYORUZ 

olarak kadınlara yönelik her türlü cinsiyetçi politik dili reddettiklerini belirten Mungan “Ana muhalefet liderinin söylemlerini, savunduğunu iddia ettiği değerler doğrultusunda düzeltme zarureti artık ivedilik kazanmıştır. Şiddetin hiçbir gerekçesi, bahanesi, açıklaması olamaz. Evrensel değerleri, kadının insan haklarını hiçe sayarak, sadece siyasi üstünlük ve hamle kazanmak adına şiddeti meşru gören bu izansızlık hali, toplumsal şiddeti ve kutuplaşmayı körüklemektedir. Toplumsal ayrışmayı körükleyen her türlü söylemin üretilmesi ve yayılması toplumsal ve siyasal barış açısından oldukça tehlikelidir. Bu söylemler bizi bir arada tutan toplumsal zeminin kaybolmasına da neden olmaktadır. Bu düşünceyle KADEM olarak kadınlara yöneltilen cinsiyetçi politik dili reddediyoruz” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.