Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, "Çürük Elmaların Hepsini Ayıklayacağız"

Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Gürbüz ve İlçe Jandarma Komutanı Bekir Gündüz ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek son zamanlarda yaşanan asayiş olayları ile ilgili bilgiler verdiler.

Düzenlenen kahvaltı programından sonra konuşmasına başlayan Kaymakam Yakuta, “Var gücümüzle Vakfıkebir’deki insanlarımızın güvenliği, esenliği için çalışıyoruz. Tabi güvenlik olmadan insan herhangi bir kamu hizmetinin çok bir önemi yok. İnsanlar huzur içerisinde güvenlik içerisinde yaşamak isterler ki ondan sonra diğer kamu hizmetlerinin anlamı olsun, eğitimin de sağlığın da hepsinin güvenlik olmadan çok bir manası yok. Dolayısıyla biz kamu hizmetlerinde öncelikli olarak güvenlik hizmetlerinin sağlıklı bir şeklide sunulması  yönünde arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Bu anlamda da tüm vatandaşlarımızdan bizlere yardım etmesini bekliyoruz. Son zamanlarda ilçemizde bir takım nahoş, istemediğimiz olaylar oldu. Bu bizim, çalışmadığımız, yani güvenlik bürokrasinin çalışmadığı anlamına gelmiyor. Bu tür olaylar her yerde olabilen olaylar. Sadece 3-5 tane kendini bilmezin ortaya çıkardığı olaylar. Tüm Vakfıkebir’i bir sepet olarak düşünürsek, sepetteki birkaç çürük elmanın tüm sepeti kötülemesine sebep olur. Buna müsaade etmeyeceğiz. Öncelikle bu sepetteki çürük elmaları temizleyip vatandaşlarımızın huzur ve güvenlik içinde yaşamasını sağlayacağız. Bu olayları çözmek için arkadaşlarla son derece yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Ancak Bilmemiz gereken bir şey var, Türkiye Cumhuriyeti bir Hukuk devletidir, yasalara, kanunlara sonuna kadar bağlıyız. Kanun ve yasalara bağlı olduğumuz için onları suçlayabilecek, yani yeterli delil elde ettikten sonra, mahkememiz, adliyemiz gerekli cezayı onlara verecektir. Bizler güvenlik bürokrasisi olarak, burada bazı sokaktaki söylemlere kesinlikle katılmıyoruz. Vatandaşlarımız diyor ki “Devlet nerede?”, “Devlet burada yok?” , bu tür şeyler kesinlikle yanlıştır. Arkadaşlarımız var gücüyle çalışıyor. Şimdi emniyetimiz ve jandarmamız bu anlamda dünkü olayları takip ettiyseniz, dünkü olaylar bile ilçedeki arkadaşlar ne kadar fedakar bir şekilde çalıştığının göstergesidir. Örneğin dün çok güzel bir operasyon oldu, jandarma bölgemizde, son yılların Trabzon’daki en büyük uyuşturucu operasyonuydu, arkadaşları tebrik ediyorum.

Emniyet bölgesinde dün yine, bahsettiğimiz çürük elmalardan birkaç tanesi mahkemeye çıktılar. Birisi tutuklandı, birisi gözaltına alındı diğeri de hastane de gözaltında. Bahsettiğimiz grup 7-8 kişilik bir grup, yani bizim Vakfıkebir’de son yaşananlarda adı geçen 7-8 kişilik bir grup. Bunların şuanda 3-5 tanesinin haklarında işlemler devam ediyor. Geri kalanlar içinde işlemler devam ediyor, en kısa zamanda onların da huzurumuzu güvenliğimizi bozmasına engel olacağız.

Uygulama noktamız var Vakfıkebir Sahil kısmında, orada da sürekli olarak yol uygulamalarımız devam ediyor. Yılbaşından bu yana 85 bin kişi sorgulanmış yani güvenlik sorgulaması yapılmış. Onlardan yaklaşık 85 kişisi aranan kişi çıkmış, gereken de yapıldı. Uygulama sırasında 371 bin TL trafik cezası kesildi.

“GÜVENLİK İYİ BİR NOKTADA”

Şuanda güvenliğin iyi bir noktada olduğunu şu şekilde de ifade edebiliriz, emniyette veya jandarmada, faili meçhul olay yoksa güvenlik bürokrasisi çalışıyor demektir. Faili meçhul olay önemlidir. Bir olayın engellenmesi her zaman mümkün olmayabiliyor, ama bir suç işlendikten sonra o suç işleyen kişi bulunduğunda bizim görevimizi yaptığımız anlamına geliyor. Bu anlamında Vakfıkebir’de bu yıl faili meçhul olayımız yok. Dolayısıyla bu demektir ki arkadaşlarımız, suç işlendikten sonra gerekli her şeyi yaparak o suçu aydınlatıyorlar. 2015-16-17 yıllarına bakarsanız bu sene 2 emniyet bölgesinde 236 tane olay işlenmiş. Son 2 yılki oranlara bakarsanız daha az bir suç demektir. Sahil yolundaki uygulama noktasına başlanılalı 1.5 yıl oldu, o uygulama noktası açıldıktan sonra yapılan her işlem bu suç sayılarına da ekleniyor. Sayı eklenmesine rağmen geçen 2 yıla göre daha az bir suç işlenmiş olarak görünüyor. Yani biz devletin burada olmadığını, zafiyet içinde olduğunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Her türlü sayısal dokümana istatistiğe baktığınız zaman Vakfıkebir’de’ güvenlik yetkilileri, amirleri, memurları üzerine düşen görevleri gayretle yapıyorlar. Onları tebrik ediyorum. Hiçbir şekilde zafiyet olduğunu düşünmüyorum, vatandaşlarımız son derece güvenlik içinde yaşamalarını, işlerine güçlerine bakmalarını, devletimize güvenmelerini istiyoruz.

“SEPETTEKİ ÇÜRÜK ELMALARIN HEPSİNİ AYIKLAYACAĞIZ”

Sepetteki çürük elmaların hepsini ayıklayacağız, vatandaşlarımıza daha güvenilir, daha yaşanabilir refah içerisinde bir Vakfıkebir’i sunmak için gereken her şeyi yapıyoruz. Vatandaşımız bizlere güvensin, desteklerini esirgemesinler. Bu konuda, sadece polisi tedbirlerle bazen her şeyi engellememiz mümkün olmuyor, vatandaşlarımız bu konularda gördüklerini, bildiklerini iletmeleri konusunda da yardımcı olmalarını, emniyete, jandarmaya ihbarda bulunmalarını rica ediyorum.” dedi.

‘SENE BAŞINDAN BU YANA 113 BİN 572 TL TRAFİK CEZASI KESİLDİ’

İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Gürbüz, şehir içi istatistiklere değinerek, şu ifadelere yer verdi, "Sene başından bu yana 918 tane trafik cezası uygulandı, TL bazından bunun karşılığı 113 Bin 572 TL. Toplamda 52 tane araca egzozdan dolayı işlem yaptık. Vatandaşlarımızdan rica ediyoruz, bizlere plaka bildirsinler, kontrol edelim. “ dedi.

‘KAZA SAYILARINDA AZALMA VAR’

İlçe Jandarma Komutanı Bekir Gündüzkazalarda azalma olduğunu dile getirerek, şu ifadelere yer verdi, “2016 yılında 1 ölümlü, 32 yaralamalı 19 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. 2017 yılında 1 ölümlü, 25 yaralamalı, 8 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Kaza sayılarında azalma var. 374 kişiye ceza kesildi, 2017 yılında  ise 263 kişiye ceza kesilmiş.  Ceza sayılarında da azalma var. Trafikten men edilen araç sayıları 64-69 aralığı 5 tane farkla bunlarda genellikle son dönemlerde yaptığımız egzoz çalışmalarıyla ilgili yaptığımız işlemlerdir. Jandarma bölgesinde olay sayılarına baktığımız zaman da; 2017 yılında azalmalar meydana geliyor, terör olaylarında artış gözüküyor. Onunda sebebi 2016 yılında FETÖ operasyonu 1 kişiye yapılmış, 2017 yılında 5 operasyon yapılmış. Bunların hepsinin failleri yakalanmış. Diğer asayiş olayları, kabahatleri kaçakçılık olaylarında azalmanın olduğu görülmektedir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.