Almanya'da Sörloth yıkımı sürüyor! 'Trajik...'

Trabzonspor’dan RB Leipzig’e transfer olan Alexander Sörloth yeni takımında hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor.Bundesliga’da Leipzig evinde Arminia Bielefeld’i mağlup ederken, Sörloth maça ilk 11’de başladı. Karşılaşmanın ikinci yarısında kazanılan penaltıda topun başına geçen futbolcu, topu kaleciye nişanladı.Ligde sekiz ve Avrupa kulvarında iki olmak üzere Alexander Sörloth toplamda 10 maçta forma giydi. 24 yaşındaki santrfor bu karşılaşmalarda gol de atamadı, asist de yapamadı.

Alman Sportbuzzer’da “Alexander Sörloth takımdan ayrılan Timo Werner ve Patrick Schick gibi isimlerin yerini doldursun diye alındı ancak 24 yaşındaki futbolcu şu an için bunun çok uzağında” denilerek şöyle devam edildi:

“Süper Lig’de geçtiğimiz sezon 24 gol kaydetti. Ama Süper Lig başka Bundesliga başka. Yabancılığı üzerinden atıp takıma henüz tam alışamamış görünüyor. Kulübü ise kendisi için sabır göstermeye devam ediyor”.

Sueddeutsche’de “Kendisine yapılan faulde yerde kalmasının ardından beyaz noktada topun başına geçti. Emil Forsberg atışı kullanması için topu kendisine verdi ama Sörloth çok önemli bir şansı değerlendiremedi” değerlendirmesi yapıldı.

Bild’de ‘Bu yüzden Sörloth bir Haaland değil’ başlıklı bir haber yayınlandı. Eski Norveçli golcü Jan Age Fjortoft’un görüşlerine yer verilen haberde RB Leipzig’in oyuncunun bonservisi için 20 milyon euro ödediği ancak Norveçli futbolcunun henüz golle tanışamadığına dikkat çekilerek şu ifadeler kullanıldı:

“Hayalkırıklığı her geçen gün büyüyor. Sabırsızlık yükseliyor. Şu ana kadar sıfır çeken Alexander Sörloth, henüz insanları ikna edebilmiş değil”.

Jan Age Fjortoft ise yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Sörloth’un tek ihtiyacı olan o bir golü atması. Bir iki fırsatı harcadığınızda bundan sonra artık gol atamayacağınızı düşündüğünüz oluyor. Kendisini Haaland ile karşılaştırmak doğru olmaz. Sörloth’un ihtiyacı olan şu an özgüven”.

​​​​RBLive’daki haberde penaltıyı kaçıran Alexander Sörloth’un pozisyon sonrası büyük bir hayal kırıklığı yaşadığı belirtilerek, Forsberg’in atışı kullanmak yerine ilk golü atması için topu arkadaşına verdiğine vurgu yapılarak “Leipzig’in 2-1 kazandığı maçta Sörloth trajik bir figür oldu” denildi.​​​​​​

Teknik direktör Nagelsmann maçın ardından “Emil atışı Sörloth’a kullandırarak temelde doğru bir hareket yaptı. Sörloth bu maçta biraz daha iyiydi. Ancak tabii gol atması gerekiyor. Kalenin önünde gerekli şansa sahip olması gerekiyor” diye konuştu.Alexander Sörloth’un yeni takımında golle buluşması için bir sonraki denemesi, Şampiyonlar Ligi’nde çarşamba oynanacak İstanbul deplasmanındaki Başakşehir maçı olacak.Sörloth geçen sezon 90+6’da attığı golle Trabzonspor’u mağlubiyetten kurtardığı Fatih Terim Stadı’nda fileleri havalandırarak, bu kez yeni takımını ve kendisini kurtarmaya çalışacak.

Anahtar Kelimeler:
Alexander SörlothLeipzig
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.