TAKIM RUHU BİZİ BUGÜNLERE TAŞIDI

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu takımda sağlanan sükûnetin etkenlerini anlattı. Bordo-mavili takımda gelinen ortamda futbolu değil ailesinin yanında olmak istediği için gitmek isteyen Nijeryalı oyuncu Obi Mikel’in dışındaki bütün futbolcular şehirde kalarak çalışmalarını evlerinde sürdürüyor. Trabzonspor’un yabancı oyuncuları bu çalışmalarını sosyal medyadan takipçileriyle paylaşmakla kalmıyor, zaman zaman canlı yayınlar yaparak da onların sorularını cevaplandırıyor. Bazı futbolcular şehirde alışverişe giderken, bazıları evinin önünden çalışırken çektiği videoların paylaşımını yapıyor. Bordo-mavili oyuncular bu paylaşımlarında da Trabzon’da güvende ve mutlu olduklarının mesajını veriyor.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu takımda oyuncuların sükûnet içinde takımın vereceği kararı beklediğinin altını çizerek, “Takım olma özelliğini gösteremezsen sadece bu gibi süreçlerden değil yaşanan en ufak bir olayda bile takımı bir arada tutamazsın. Takım ruhu oluşmamışsa ne yapsanız boş. Zaten hiçbir şekilde o takımın da bu şekilde başarılı olması mümkün olmadığı gibi, aynı zamanda kulübün de başarılı olarak yönetilmesi de mümkün değildir.” dedi. Sürecin başında yaşanan olayları da hatırlatan Başkan Ahmet Ağaoğlu, “Haftalar öncesini hatırlarsak; maç oynamak istemeyenler, hükümetin aldığı kararı eleştirenler, bireysel olarak kendi sosyal medya hesaplarından oynamak istemediklerini dile getiren bir dolu oyuncu görmüştük. Bu süreç içerisinde Trabzonspor Kulübü’nün oyuncuları sükûnet içerisinde kulüp yönetiminin vereceği kararı bekledi” ifadelerini kullandı.

Başkan Ağaoğlu takımda yakalanan birlik ve beraberlik ortamının önemine de vurgu yaparken, “Trabzonspor’un bugüne kadar almış olduğu saha sonuçlarının altında yatan en önemli gerçeklerden birisi de zaten bu. Kulüp içerisinde oluşan takım ruhu. Hiyerarşi ve kulüp otoritesine bağlı hareket eden bir oyuncu gurubu. Bunu sağlamak yönetimin işi olsa da oyuncu grubunun sorumluluk alabilecek ve bu sorumluluğu hissedecek isimlerden oluşması da bir o kadar önemli. Biz bu ikisini bir araya getirmeye çalıştık. Başarılı olduğumuzu da düşünüyorum” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler:
TakımAğaoğluBordoObi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.