Tünelin ucu karanlık…

Yeni sezona hazırlık aşamasında sayın başkan ve yönetim kurulu kafalarını kuma gömerek iş yapmaya çalıştılar.

Çok geriye gitmek istemiyorum ama Ünal hoca giderken, yönetime hak verdik. Novak ve Sosa giderken hep limitten dolayı kulübün menfaatini düşündüklerini hesap ederek kendimizi avuttuk. Sörloth konusunda da  çok yapacak birşeyleri kalmadığını düşündük. Sörloth ligin üstünde bir golcü ve gitmek istiyor. Trabzonspor bu transferde komple söz sahibi değil  bu nedenle gitmek isteyeni tutamayız, mecbur gidecek. Şimdi gidenler hep haksız da bizim yönetim hep mi haklı?

Geçen seneden %60 oranında güçsüz bir Trabzonspor ile sezona başladık. Kulübün kanayan en büyük yaralarından biri olan sağlık kurulu oldu. Sağlık kurulunun yetersizliği ile revire dönen kulüpte bakalım başka ne sakatlıklar olacak. Maça mecburi bir kadro ile başlayan Trabzonspor , Beşiktaşın yarım saat kendini tartmasını anlayamadı. Beşiktaş, takım savunmasını ilk yarım saat kusursuz şekilde yaptı.Trabzonspor ilk yarım saatte %70'e % 30 oranında topa sahip olsa bile rakip ceza sahasında bir kez bile doğru dürüst tehlike yaratamadı.

Rakibini iyi analiz eden Sergen hocayı burda kutlamak gerekir. Boyd ile Hadzıc, Kamil ile Serkanın önlerinde oynayan kanat oyuncuları ile bağlantılarını tamamiyle kesti. Atıba,Mensah,Oğuzhan üçlemesi Flavıo,Parmak,Guilherme üçlemesine de futbol dersi verdi. Beşiktaş ilk yüklenmesinde de golü buldu. Golden sonra maçın seyri komple değişti.Halı saha takımı gibi golden sonra kırılan Trabzonspor'un yedek kulübesinde oyuna girecek ve etki edeceğini umut ettiğimiz sadece Plaza vardı. Rakip takımda ise golden sonra oyunu tutacak kontraatak ile gol bulacak, çok oyuncu vardı. Beşiktaş'ta sonradan oyuna giren Lens, Adem ve Dorukhan'dan da yeterli verimi alınca, maç onlar için antreman havasına dönüştü.Kulübedeki Murat Şahin de bunları kullanıp skoru aldı. Sağda Serkan'ın şimdilik yetersiz olduğu açık şekilde görülüyor. Defans bloğunda ne yazık ki, bir faydası olmayan Hüseyin’in bu sene işinin çok zor olduğunu söylemek zorundayız. Campi için söylenecek çok bir şey yok, takımın sol stoperi ve en iyi sol ayağı desem yeridir. Eldekilerin de en iyisi ancak yeni partneri Edgar olmalı artık.  Hüseyin dinlenmeli. Takımın en iyi niyetli adamı Kamil Ahmet Çörekçi'de sakatlanınca yerii yine yetersiz Abdurrahim'e bıraktı. Sağlık kurulu sağolsun. 

Yeni transfer olarak umutla baktığımız Flavıo ilk sarı kartını rakip yarı alanında yaptığı teknik faulle yiyor. Bırak adamı gitsin kardeşim gole mi gidiyor. Arkanda 2 kişi daha var, çok gereksiz bir kart yiyor. Anladığım kadarı ile çok saç baş yolduracak bize. Nwakaeme geniş alan bulamadığı için kısır döngüde dönüp duruyor. Abdulkadir Ömür bal yapmayan arı ileriye gidecek diye bekliyoruz, her topu alışında gerine dönüyor. İnşallah kendini toparlar. Ekuban yine hırslı güçlü ancak Beşiktaş savunması içinde eriyip gitti. 

Sörloth gitmiş ise acilen aynı özelliklerde çabuk adapte olabilecek bir santrafor almamız gerekir. Bu şekilde geçen senenin en kolay pozisyona girip gol atabilen takımı olarak bu sene en az gol atan ekip unvanını alabiliriz. Sahada bir de 6 numaralı formayı giyen bir arkadaşımız vardı ki,  evlere şenlik, bu arkadaşa bi sorun bakalım koyunlarını Akyazı’da mı kaybetti. Ne öne ne arkaya, ne de yana oynayamıyor, ayağında top tutamıyor, önündeki adama basamıyor.  Acilen satılması lazım. Değil Trabzonspor dün izlediğimiz PTT 1.lig takımlarında bile kadroya girmekte zorlanır. Eddie Newton geçen sene Alanya kupa maçında 1-0 önde iken Alanya’nın aşırı baskılı oynadığı anlarda hiç bir hamle yapmadan maçı izlemiş ve kupayı ulaşmıştı. Akşam izlediğimiz maçta  evet kadro  ve kulübe yetersiz ancak Plaza'yı kullanmaması hakkında soru işareti bıraktı.Şahsi görüşüm, 10 haftaya kulüpten ayrılabilir. İnşallah yanılırım. Takıma santrafor, stoper, on numara, ve sol bir bek almak şart oldu. Bunları oynatacak hocada şart tabi. Yoksa bu sene hüsranla geçer, benden söylemesi..
Sonuca bakarsak bizim tünelin ucu gerçekten çok karanlık…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bürokrat29 4 yıl önce

Onur bey çok güzel analiz yapmışsınız ağzınıza sağlık gerçekten tünelin ucu karanlık inşAllah eski senelerdeki gibi 15. haftadan havlu atmayız lige.Avrupa kupalarına bile gitmemenin şu anda 42 haftalık bir periyotta avantaj olduğunu söylersek sanırım bu avantajı bu kadrolan kullanamıyacağız dediğniz gibi kısa zamanda acil 3-4 transfer lazım oda nasıl olacak nokta transfer nasıl yapılacak kamp yapmamış topçu ne kadar verim verecek o da muamma..futbol bakışınız ve söylemlerinize sonuna kadar katılıyorum tebrikler her hafta devamını bekliyoruz ...

Avatar
MEMUR 4 yıl önce

Onur bey sesimiz oldunuz. Biraz da şu yönetimin hataları yazın..Biz bunlarla yol alamayacağız...

Avatar
Haluk 4 yıl önce

Onur bey tebrik ederim güzel analiz

Avatar
Efsane 4 yıl önce

Sayın yazar bu söylediklerinize %100 katiliyorum. Eklemek istedigim. Yonetimin futbolcuyu anlayabilecek futbol oynamis yoneticiye ihtiyaci oldugudur. Bize film yapimcisi degil takimdaşlık yaratacak eski profosyonel yonetici lazim.

Avatar
Yılmaz B. 4 yıl önce

Aslında söylenecek çok şey var da burada yazılmıyor işte Onur kardeşim e ek olarak söyleyebiliriz ki mesela Sörloth gitmek mi istedi yada satıldı da baskı sebebi ile öyle mi söylendi.Yönetimin kapalı kapılar ardında çok işler çevirdiğini düşünmekteyim.Kardeşimizin ağzına sağlık devamını bekleriz...

banner63

banner105