51 ilde 273 organizatör yakalandı, 98’i tutuklandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, araalrında Trabzon'un da olduğu 51 ilde düzenlenen operasyonlarda 273 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını, bunlardan 98’inin tutuklandığını açıkladı. Operasyonlarda ayrıca bin 22 düzensiz göçmen yakalanarak sınır dışı işlemleri başlatıldı. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde düzensiz göçle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara dair son verileri paylaştı. Yerlikaya, 51 ilde iki hafta boyunca süren operasyonlarda toplam 273 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını duyurdu. Bu kişilerden 98’i tutuklanırken, diğer şüphelilerle ilgili işlemlerin sürdüğü belirtildi.

51 İLDE EŞ ZAMANLI BASKIN

Operasyonlarda ayrıca bin 22 düzensiz göçmen yakalanarak, Göç İdaresi Başkanlığı tarafından ülkelerine geri gönderilme süreci başlatıldı. Yerlikaya, kamu düzenini tehdit eden göçmen kaçakçılığına karşı tavizsiz bir duruş sergileyeceklerini vurguladı.Göç İdaresi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen operasyonlar; İstanbul, İzmir, Adana, Erzurum, Kocaeli, Van, Hatay, Mersin, Muğla, Edirne, Gaziantep ve Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu toplam 51 ilde gerçekleştirildi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye; göç yönetiminde, insan haklarına saygılı, kamu düzeninden taviz vermeyen örnek bir model sunmaktadır. Göç konusunu tüm boyutlarıyla ele alıyor; düzensiz göçle kararlı mücadelemizi sürdürüyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.