Gazeteci Mehmet Barlas hayatını kaybetti

Sabah gazetesi tazarı Mehmet Barlas, zatürre hastalığı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Şişli'de özel bir hastanede 81 yaşında hayata gözlerini yumdu. Sabah gazetesi yazarı İsa Tatlıcan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Mehmet Barlas'ın yaşamını yitirdiğini duyurdu.

 Tatlıcan, "Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas’ı kaybettik. Okurlarının, ailesinin ve tüm sevenlerinin başı sağolsun" paylaşımında bulundu.Gazeteciler, Barlas'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi. Barlas'tan övgüyle söz eden çalışma arkadaşları, usta gazeteci ile ortak hatıralarını aktardı. Sabah Gazetesi yazarı Melih Altınok, Barlas'ın vefatıyla Türk basınında bir dönemin kapandığını belirterek "Mehmet Ağabeyin yeri dolmayacak." dedi.

Mehmet Barlas kimdir?

Ankara'da 1942 yılında doğan Mehmet Barlas, lisans derecesini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden aldı. Gazeteciliğe henüz öğrenci iken babasının Son Havadis'inde başlayıp, profesyonel gazeteciliğe Cumhuriyet'le birlikte adım attı. İsmail Cem'in TRT Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde iç ve dış haberler danışmanlığı yaptı. 1968 yılında Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği yarışmada, inceleme dalında birincilik ödülü aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.