Prof. Dr. Tevfik Özlü: 2021’e kadar aşıya ulaşamayacağız

Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, 26 Nisan'da açıklanan Koronavirüs verilerinin ardından, “Yaza Covid-19'suz girme umudumuz artıyor. Sakın gevşemeyelim. Ne yaparak başarılı olduysak, aynen devam." dedi. İyileşen hasta sayısının arttığına dikkat çeken Özlü, şu ifadeleri kullandı: "Mor salkımlar açtı. Yaza Kovid-19'suz girme umudumuz artıyor. Günlük vaka sayılarımız, test pozitiflik oranlarımız azalıyor. İyileşen hasta sayılarımız artıyor. Havuz boşalıyor. Sakın gevşemeyelim. Ne yaparak başarılı olduysak, aynen devam..."

AŞI OLMADAN SORUN ÇÖZÜLMEZ

Virüsle yaşamaya aşı bulununcaya kadar devam edileceğini ifade eden Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Beraber yaşamaya devam edeceğiz. Kesin sonuç alana kadar. Aşı çıkınca aşılanmayı yaparsak eğer bu sorunu tamamıyla çözeriz. Aşı çıkıncaya kadar böyle korunmaya devam etmeliyiz. Aşıyla ilgili çok fazla çalışma var ama bu çalışmaların başarılı olma olasılığı gibi olmama olasılığı var. HİV’e aşı geliştirilemedi. Bu çalışmaların sonuç verebileceğini ön göremiyoruz. Bunların işe yarayıp yaramayacağı, güvenli olup olmayacağı belli değil. Olsa da bunların 8 milyar insana üretilmesi zor. Bu aşıların dünyadaki yüzde 60 insana yapılması lazım. Aşı üretimi zor. Kırsal ve kırsal kesimde milyarlarca insana aşılamak bu süreç kısa zamanda halledilebilecek bir şey değil.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
NEözlüVirüsYaza
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.