Şener ilk 10 CEO arasında

CHP Trabzon eski milletvekili Ahmet Şener’in oğlu, Trabzonspor eski başkanı Sadri Şener ve Kocaeli Üniversitesi eski rektörlerinden Sezer Şener Komsuoğlu’nun kardeşi olan, TAV Grubu CEO’su Sani Şener büyük bir başarıya imza attı.

Şener, dünya endüstri çevrelerinin prestijli yayınlarından Construction Week tarafından hazırlanan ve inşaat sektöründe Körfez Bölgesi'nin en etkili 100 iş insanının açıklandığı listede 7. sırada yer aldı. Şener, listede ilk 10'da yer alan ilk Türk iş adamı oldu.

Gazete Ekonomi yazarı Celal Toprak, Trabzon’un unutulmaz siyasetçilerinden Ahmet Şener’i ve oğlu Sani Şener’in başarı hikayesini anlattı.

İşte Toprak’ın o yazısı:

İyilik meleği Ahmet Şener’in oğlu ilk 10 CEO arasında
Aslında ben onun babasını iyi tanır ve bilirim… Sadece ben değil 70’li yıllarda Ankara’da öğrenci olan hadi biraz da Karadenizli olan her gencin yolu bir şekilde onun babasının yanından geçmiştir. Hele de dar gelirli bir aileden geliyorsanız, ekonomik olarak sıkıntılı bir öğrencilik yaşamınızı varsa Sani Şener’in babası ile mutlaka tanışmış olmalısınız… Ya da siyasetle ilgileniyorsanız ve başınızı derde girmişse yine o isim yardımınıza koşmuştur…

Yurtdışında en görkemli havalimanlarını inşa eden bu alanda bir dünya markası haline gelen TAV’ın CEO’su Sani Şener’in babası Ahmet Şener’den bahsediyoruz.

O yılların efsane milletvekilidir… Ahmet Şener tam 25 yıl milletvekili seçildi ve Karadeniz’ in hizmetkarı oldu. Herkesin yardımına koştu.

Sani Şener de babasının izinden gidiyor… Milletvekili değil ama TAV İnşaat ve TAV Holding’de kimine göre işine aşık, kimine göre gençlerin örnek alacağı bir önemli rol model Sani Şener…

TAV İnşaat ENR tarafından açıklanan dünyanın en büyük inşaat şirketleri listesinde 2014 ve 2015 yılından sonra 2016 yılında da ilk sırada yer alıyor. TAV İnşaat’ın bugüne kadar üstlendiği projelerin kontrat bedeli 19 milyar doları aştı.

Faaliyette bulunduğu bölgelerde önemli projelerde yer alan TAV İnşaat, Türkiye’de İstanbul Atatürk ve Ankara Esenboğa Havalimanları, İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali ve Yeni İç Hatlar Terminali, Gazipaşa-Alanya Havalimanı projelerini; yurtdışında ise Katar’ın başkenti Doha’da Hamad Havalimanı Yolcu Terminal Kompleksini, Gürcistan’da Tiflis ve Batum, Tunus’ta Enfidha-Hammamet, Makedonya’da Üsküp ve Ohrid Havalimanlarını, Mısır’da Kahire Havalimanı Terminal 3, Suudi Arabistan’da Medine Havalimanı ve Riyad Havalimanı Terminal 5 projelerini gerçekleştirdi. TAV İnşaat’ın devam eden projeleri arasında ise Abu Dabi Havalimanı Midfield Terminal Kompleksi, Bahreyn Havalimanı Yeni Terminal Binası, Cidde Havalimanı SAEI Uçak Bakım Hangarları, Tiflis Havalimanı Yeni Terminal Binası, Maskat Havalimanı Pist ve Altyapı inşaatları bulunuyor. TAV İnşaat, havalimanlarının yanı sıra ileri teknoloji kullanımı gerektiren akıllı binalar da inşa ediyor. Dubai’de Damac Towers by Paramount, İstanbul’da ise Emaar Square ve Fransa’nın başkenti Paris’te Charles de Gaulle Havalimanı’nda Aéroport De Paris Grubu Genel Müdürlük Binası şirketin portföyündeki bina projeleri arasında yer alıyor.

İşte Sani Şener’in başında beri başında yer aldığı TAV Grubu böyle bir başarıya imza attı ve atmaya devam ediyor.

Sani Şener, endüstrinin prestijli yayınlarından Construction Week tarafından hazırlanan ve Körfez Bölgesi’nin en etkili 100 iş insanının açıklandığı listede yedinci sırada yer aldı. Şener, son üç yıldır listede ilk 10 arasına giren tek Türk iş insanı oldu.

Liste, bölgede inşaat sektöründe yer alan iş insanlarının yaptıkları işler, çalışan sayıları, yarattıkları gelirler, kazandıkları ve kazanmayı bekledikleri projeler, pazardaki genel durum ve faaliyet düzeyleri incelenerek belirleniyor. Ek olarak, bu kişi ve şirketlerin ekonomik parametrelere karşı tutumlarına, büyümeye devam etmek için benimsedikleri stratejilere ve engel ve sorunlar karşısında ne kadar esnek olabildiklerine ve nasıl uyum sağladıklarına da bakıyor.

Hızla dünya markası olma yolunda ilerleyen TAV’ın başında 70’li yılların gençliğinin koruyucu meleği Ahmet Şener’in oğlunun olması duygusala olarak da çok anlamlı geliyor.

Sani Şener’in gurur verici başarısında şirketi bir aile anlayışı ile yönetmesinin de büyük etkisi olduğunu biliyoruz. Bu durumun başka CEO’lara da örnek olmasını diliyoruz.

İşte Sani Şener’in içinde yer aldığı listenin ilk 10 ismi

1-Kez Taylor – CEO, ALEC
2-Yu Tao – President & CEO, China State
3-Samer Khoury – President (Engineering & Construction), CCC
4-Ghassan Merehbi – Chairman, Arabian Construction Company
5-Hamish Tyrwhitt – Group CEO, Arabtec Holding
6-Emad Azmy – President – Al Shafar General Contracting
7-Sani Sener – President & CEO, TAV Group
8-Khaled Musaed El Seif – Chairman, El Seif
9-Mohammed Al Abbar – Chairman, EMAAR Properties
10-Bakr Bin Laden – Chairman, Saudi Bin Ladin Group

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105