"Sık dediler, bir şarjör sıktım" demişti

"Sık dediler, bir şarjör sıktım" demişti

Bekçi için 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istendi

Trabzon'da 9 yaşındaki Alperen Yavuz'a isabet eden yorgun merminin çıktığı silahı ateşleyen Bekçi H.Ş. hakkında 2 yıldan 6 yıla yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.Ağabeyi için gelin alımı sırasından silahını ateşleyen H.Ş. hakkında hapis istemiyle dava açılırken, olay yerinde havaya ateş ettiği belirlenen İ.G.ve H.N. hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

OMUZUNDAN GİREN MERMİ KABURGADA KALDI

Trabzon'un Ortahisar ilçesi Uğurlu mahallesi Üç Yol Kavşağında 28 Temmuz 2023 günü dolmuştan inen ve yürüyerek annesinin yanına gitmek için yolda yürüyen Alperen Yavuz adlı çocuk aniden yere yığıldı. Kanlar içerisinde kalan Alperen Yavuz yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı. Yorgun merminin omuz bölgesinden girerek kaburgasına saplandığı belirlenen Alperen Yavuz, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde ameliyat edildi. 

1304 METREDEN MERMİNİN ATILDIĞI BELİRLENDİ

Trabzon Ortahisar İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Alperen Yavuz'u yaralayan silahı ateşleyeni bulmak için çalışma başlattı.Alperen Yavuz’un yaralandığı bölgede  ”Atış İstikameti Belirleme Kiti” ile incelemesine başlatan jandarma dedektifleri yön istikametinde kuş uçumu 1304 metre mesafede uzaklıkta kız alma töreni olduğu ve silah atıldığını tespit etti. Jandarma Kriminal Şube Müdürlüğü ekipleri atış bölgesinde bulunan 16 şüpheliden atış artığı tespiti için svap aldı. Olay yerinde atış yaptığı tespit edilen üç kişinin silahlarına balistik inceleme için el konuldu. 

DELİLLERİ ANKARA'YA KURYE GÖTÜRMÜŞ

Olayın aydınlatılması için delillerin kısa sürede incelenmesi için kurye ile Ankara Jandarma Kriminal Daire Başkanlığına ulaştırıldı. Bulgular üzerinde yapılan incelemede ve mağdurun üzerinden çıkan mermi çekirdeğinin Trabzon Emniyet Müdürlüğü kadrosunda bulunan bekçi H.Ş.'nin silahından çıktığı belirlendi. Jandarma, Alperen Yavuz'u yaralayan silahı kullanan H.Ş.'yi gözaltına aldı. 

BEKÇİ GÖZALTINDA YAŞANANLARI ANLATTI 

Gözaltına alınan şüpheli H.Ş. sorguda yaşananları anlattı. Ağabeyinin düğünü öncesinde gelin almak üzere gelinin evine gittiklerini belirten H.Ş., "Gelin evden çıktıktan sonra meşaleler yakıldı. Bu sırada bir şarjör silah sesi duydum.Bu mutluluk üzerine çevredeki insanlar baha, 'Hadi H. sende bir kaç el sık' şeklindeki söylemlerde bulunuldu. Bunun üzerine evin arkasına geçerek bir şarjör ateş ettim. Bu sırada evin yakınnda iki ayrı silah sesi duydum. Kimseyi görmedim. Daha sonra sahil tesislerinde düğüne gittik" dedi. 

OLASI KAST SUÇUNDAN DAVA AÇILDI

Soruşturmayı tamamlayan savcı, ders gibi bir iddianame hazırladı. Savcı iddianamede, H.Ş.'nin bir dönem kentte billboardlarda gelişi güzel havaya ateş edilmemesi için uyarı yazılarının yer alması, şüphelinin bekçi olması ve kız alma merasimi sırasında birden fazla sayıda havaya ateş etmesi nedeniyle çevrede yer alan insanlara zarar vereceğini öngörmesine rağmen eylemi gerçekleştirdiğini ileri sürerek şüphelinin eylemi olası kast altında işlediğini belirtti.Savcı asliye ceza mahkemesinde yargılanmasına karar verdiği şüpheli H.Ş.'nin TCK 86/1-3 maddelerine göre 2 yıldan 6 yıla kadar hapsini istedi.

5 YILDA 120 KİŞİ YORGUN MERMİ KURBANI OLDU

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, son yıllarda artış gösteren yorgun mermi isabet etmesi sonucu ölüm olaylarını, yazılı soru önergesiyle İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya sordu. Bakan Yerlikaya, Türkiye’de son beş yılda 120 vatandaşın yorgun mermi sebebiyle hayatını kaybettiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yorgun mermiye bağlı olarak son 5 yılda, 6571 şüpheli şahıs hakkında ise yasal işlem yapıldığını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.