Trabzonspor – Fenerbahçe rekabeti beyaz perdeye taşınıyor

Trabzonspor – Fenerbahçe rekabeti mizahi bir dille, “Öğretmen” filmi aracılığı ile beyaz perdeye taşınıyor

Dünya futbol tarihine damga vuran olaylar silsilesine konu olan, Trabzonspor – Fenerbahçe rekabeti mizahi bir dille, “ÖĞRETMEN” filmi aracılığı ile beyaz perdeye taşınıyor…Trabzon’un Çaykara ilçesine tayin olan koyu Fenerbahçeli bir öğretmenin gözünden anlatılacak olan trajikomik olaylar, Trabzonspor – Fenerbahçe rekabetinin sertliğini resmederken, aynı zamanda “mesleğine aşık bir öğretmenin öğrencileri için yapamayacağı şey yoktur” temasını vurguluyor.

Gişe rekortmeni senarist Yılmaz Okumuş’un senaryosunu yazdığı; komedi film serileriyle tanınan ünlü yönetmen ve yapımcı Bilal Kalyoncu’nun yönetmen koltuğunda oturacağı müthiş bir Karadeniz komedi filmi geliyor.

Yapımcılığını TRT’nin ve AKC Sinema TV’nin yaptığı “Öğretmen” filminin çekimleri 1 Temmuz’da Trabzon’da başlıyor. Filmin kadrosunda, sinema ve televizyondan tanıdığımız usta oyuncular: Ufuk Özkan, Asuman Dabak, Necmi Yapıcı, Onur Dilber, Ulaş İnan Torun, Burak Satıbol, Adem Yılmaz, Seymen Aydın’ın yanı sıra sosyal medyada Trabzonluların sevgilisi olmuş Bilal Hancı gibi yetenekli genç oyunculara da yer veriyor.

trabzonspor-fenerbahce-rekabeti-beyaz-perdeye-tasiniyor-4.jpg

Senarist Yılmaz Okumuş filmle ilgili olarak; “Hayatımı mizaha adamış biri olarak, mizahın en gür sesi ülkemizde Trabzon olmalı anlayışıyla, yıllardır Karadeniz projelerine can veriyorum. Bu kez hem Karadeniz mizahının bütün nimetlerinden faydalanıp hem de derdi ve meselesi olan bir komedi filmi yapıyoruz. Sümela’nın Şifresi Temel filminin gişe rekorlarını yeniden kıracak efsane bir işe daha imza atacağımızı düşünüyorum.” diyor.

Yönetmen ve Yapımcı Bilal Kalyoncu ise düşüncelerini şöyle özetliyor; “Hikayeyi ilk duyduğumdan beri, bir Çaykaralı olarak bu filmi ben çekmeliyim diye heyecan yapmıştım. Çok şükür, hikayeyi ilk dinledikten 5 yıl sonra çekmek yine bana nasip oldu. İnşallah ülkemizde spor ile oluşan rekabetin ve farklılıklarımızın bir çatışma alanına evrilmesini değil, sevgi ve kardeşliklerin temelini oluşturabileceğini anlatacağız. Temennimiz, Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki rekabet hiç bitmesin ama her sene Trabzonspor şampiyon olsun.”

“ÖĞRETMEN” sinema filminin 2023 sonunda Türkiye’deki tüm sinemalarda yayınlanmasını öngörülüyor.

Künye:

Film Adı: Öğretmen
Tür: Komedi
Oyuncular: Ufuk Özkan, Asuman Dabak, Necmi Yapıcı, Bilal Hancı, Onur Dilber, Ulaş İnan Torun, Burak Satıbol, Adem Yılmaz, Seymen Aydın, Şükrü Üçüncü, Sezgin Uzunbekiroğlu, Selinay Taşol
Yönetmen: Bilal Kalyoncu
Senarist: Yılmaz Okumuş
Yapımcı: Bilal Kalyoncu
Yapım Şirketleri: TRT Sinema ve AKC Sinema

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.