Aşı zorunlu olmalı

 Trabzon Sağlık İl Müdürü Usta, Trabzon’da vakaların artmasıyla günlük pozitif sayısı 100’e çıktı. Koranavirüs aşısı 18 yaşa inmesine karşılık halkın önemli bir kısmı aşıyı reddediyor. Aşı olmayanlar ise vakaların yükselmesini tetikliyor. Kapanma sonrası belirgin azalış gösteren vaka sayıları son günlerde yeniden tırmanışa geçti. Buna karşılık Bilim Kurulu üyeleri, açık ve kapalı ortamlarda yapılan toplu etkinliklerde aşının zorunlu olmasını önerdi. Trabzon’un aşıda ilerleme kaydetmemesine karşın Trabzon Sağlık İl Müdürü Hakan Usta, Bilim Kurulu üyelerinin önerisinin hayata geçmesini istedi. Usta, “Arzumuz bilimsel verilerle hareket etmek. Önümüze koyulan verilerle hareket etme dürtüsündeyiz.” dedi. Aşının zorunlu olması gerektiğini savunan Usta, “İnsanların bir kısmının bu konuya hassasiyetle yaklaşmadığını düşünüyorum. Bir yaptırım uygulanması belki o insanların yüzünden gerçekten duyarlı olan insanların sıkıntı yaşamasını engelleyecektir. Maça gitmek isteyen, sinema, tiyatro ve düğünlere gitmek isteyenler aşı olmazsa gidemeyecek. Hayata geçer mi geçmez mi bilemiyoruz. Yaptırım olmasının nedeni insanların duyarlı olmamasıdır. Umarız hiç yaptırıma ihtiyacı olmadan bu sorunları aşmış oluruz.” diye konuştu.

VAKALAR ARTIŞ YOLUNDA

Müdür Usta, “Maalesef vakalarda artış var. Şehrimizde ciddi bir hareketlilik var. Bu oranda aşılama faaliyeti içerisinde olmadı halkımız. Dolayısıyla koruyuculuk olmadığı için de, biraz da tedbir ve dikkat azaldığından vaka sayılarımız artış yolunda. Ölüm ve entübe anlamında yansıma olmamakla birlikte olmayacağı anlamına gelmez.” şeklinde belirtti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105