İYİ Parti'de deprem! Trabzonlu isim istifa etti

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, resmi olarak partisinden istifa etti.

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak Yavuz Ağıralioğlu'nun İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu.

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, istifa edeceğini duyurdu    İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, istifa edeceğini duyurdu

Ne olmuştu?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı olarak belirlenmesine karşı çıkan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun partisinden istifa edeceği konuşulmuştu.

İYİ Partili Ağıralioğlu'nun yarın İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le görüşeceği ve vedalaşacağı öne sürüldü.

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy, sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu.

Ersoy, paylaşımında "Sn. @yavuzagiraliog dün Sn. @meral_aksener ile telefonda görüşüp randevu aldığını vedalaşmak ve helalleşmek için görüşmeye gideceğini, akabinde istifa edeceğini paylaştı" ifadelerine yer verdi.

halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz sosyal medyada paylaşımda bulundu.

Saymaz, "Yavuz Ağıralioğlu, pazartesi Akşener’den randevu istedi. Akşener, yarın saat 13’e randevu verdi. Bu arada Ağıralioğlu, istifa dilekçesini ve yapacağı açıklamanın metini hazırladı. Fakat erken davranarak, bu akşam Habertürk TV’ye “İstifa edeceğim, Akşener’le helalleşmeye gideceğim” diye mesaj attı. Bu durumda Akşener, yarınki randevuyu iptal edebilir" dedi.

Öte yandan Gazeteci Candaş Tolga Işık, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in, Ağıralioğlu ile olan randevusunu iptal ettiğini duyurdu.

Candaş Tolga Işık, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Size bir son dakika haberi vereyim: Meral Akşener, Yavuz Ağıralioğlu'na yarın 13'te verdiği randevuyu az önce iptal etti. Gerekçe Yavuz Bey'in görüşme öncesin tv'ye çıkıp istifasını duyurması. Bu iptal az önce kendisine de bildirildi." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti sözcüsü Zorlu'dan açıklama
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Ağıralioğlu’nun Akşener ile görüşeceği ve partiden istifa edeceği yönündeki haberler üzerine ANKA'ya yaptığı açıklamada “İstifa müessesi kişinin tek taraflı bir karar verme usulüdür. Böyle bir düşünce ve tutumun ifadesidir. Dolayısıyla Sayın Genel Başkanımızla bu kapsamda bir görüşme yapılması düşüncesi de anlam ve önemini yitirmiştir. Herhangi bir görüşme gerçekleşmeyecektir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.