Jeoloji ve Ziraat Mühendisleri Odası panel yapacak

Organik tarımla ilgili tartışmalar devam ederken Jeoloji Mühendisleri Odası ile Ziraat Mühendisleri Odası harekete geçti. Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Semi Hamzaçebi, Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Cemil Pehlevan’la bir araya gelerek konuyla ilgili fikir alışverişinde bulundu. Hamzaçebi, organik tarıma geçilmesi noktasında Rize’de bir panel yapılması için girişimlere başladıklarını söyledi. Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın açıklamalarına destek veren Hamzaçebi, “Çay ve fındığın yanı sıra toprağın da kimyasaldan kurtarılması gerekiyor.” dedi.

Çayda organiğe geçişin 3 yıl ertelenmesiyle tepkiler yükselirken Jeoloji Mühendisleri Odası ile Ziraat Mühendisleri Odası harekete geçti. Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Semi Hamzaçebi, Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Cemil Pehlevan’la bir araya gelerek konuyla ilgili fikir alışverişinde bulundu. Hamzaçebi, organik tarıma geçilmesi noktasında Rize’de bir panel yapılması için girişimlere başladıklarını söyledi.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın açıklamalarına destek veren Hamzaçebi, “Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası Başkanımız Cemil Pehlevan’la fikir alışverişinde bulunduk. Kendisi de aynı zamanda iyi bir organik tarımcı olduğu için ciddi çalışmaları var. Bu nedenle tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Organik tarım için öncelikle Rize’de bir panel yapmak istiyoruz. Bu konuyla ilgili bir komisyon oluşturduk. Rize’deki Ziraat Mühendisleri Odamızla da görüşeceğiz ve desteklerini isteyeceğiz. Çay ve fındığın yanı sıra artık toprağın da kimyasaldan kurtarılması gerekiyor.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.