Önümüzdeki dönem hasat zamanı olacak

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, 10 yılda altyapısını oluşturmak için büyük emek verdikleri sahil projelerini önümüzdeki dönem birer birer hayata geçireceklerini ifade ederek, “Yüce Allah nasip eder, halkımız bizleri yeniden bu onurlu göreve layık görürse önümüzdeki dönem hasat zamanı olacak” dedi.  Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, ilçemizde çok önemli ve değerli hizmetler kazandırdık. Bir yandan hizmetlerimizi yaparken diğer yandan sahilimizde yapacağımız projelerimizin, ilçe merkezimizdeki cadde, sokak sağlıklaştırma ve peyzaj projelerimizin alt yapılarını tamamladık.

YIK YAP OLAMASIN İSTEDİK

Bütün çalışmaları ve projeleri bir plan dahilinde gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Muhammet Balta; “Önce yol ve altyapı dedik. Merkez mahallelerimizde dahil bütün ana yollarımızı beton ve asfalt yaptık. Daha önce ifade ettiğim gibi bu dönem bağlantı yollarımızı da asfalt ve beton yaparak yol sorunlarını tamamen çözeceğiz.  Yık yap olmasın kaynaklarımızı israf etmeyelim diyerek merkez mahallelerimizin tümünde altyapı çalışmaları yaparak yaşanan sorunlara neşter vurduk. Cumhuriyet, Çarşı, Hürriyet, Kemaliye, Büyükliman ve Yalıköy Mahallelerinde yağmursuyu hattı çalışmaları yaptık. Hacıköy, Kirazlık, Büyükliman, Aydoğdu mahallelerinin suyunu yaptık. Hacıköy, Hürriyet, Büyükliman ve Yalıköy Mahallelerimizde kanalizasyonlarını yeniledik. Tüm merkez mahallelerimizde toplam 188 bin m² parke taşı döşeme çalışmaları gerçekleştirdik. Elektrik tellerini yeraltına aldık. Doğalgazı getirdik. Doğalgaz çalışmalarının tamamlandığı caddelerimizi Gülbahar Hatun Caddemizde uyguladığımız projelerimize benzer projelerimizle yeniden inşa edeceğiz.

İLÇEMİZE 70 PROJE KAZANDIRDIK

Sahilimizi bir bütün olarak planladık. Planlama alanı yaklaşık olarak 45 hektarı ilave olmak üzere 96 hektarlık bir alanı kapsamaktadır. Bir ucundaki plajımız ve yürüyüş yolumuz, diğer ucunda ekmek temalı millet bahçemizi yaptık, halkımızın hizmetine sunduk. Sloganımızı da yaptığımız ve gelecek dönem yapmayı planladığımız projelere uygun olarak belirledik; ‘Altyapı tamam yeni vizyonla devam dedik.’ Açıkladığımız yeni dönem projelerimiz yeni vizyonumuza uygun, hayal ürünü olmayan bugüne kadar yaptığımız çalışmalarımızı tamlayacak projelerdir. İlçemize 70 proje kazandırdık, Allah nasip ederse yenilerini yamaya devam edeceğiz” dedi.

YENİ DÖNEM PROJELERİ

MENDİREK VE ÇAY BAHÇESİ PROJESİ: Ulaştırma Bakanlığımızın izni ile liman mevkiinde bulunan mendirekte çalışmalar yürüterek, mendireği çay bahçesine dönüştüreceğiz.  Vatandaşlarımız mendirek çay bahçesinde çaylarını yudumlayarak, muhteşem bir seyir keyfi yaşayacaklardır.

İSKELE VE ÇEVRESİ PROJESİ: Tarihi iskelemiz ve çevresinin, yürüyüş yolu ile de bağlantısının sağlanarak bir yaşam alanına çevrilmesini planlıyoruz.

EKOLOJİK ÜST GEÇİT PROJESİ: Sahil parkı ile tarihi iskelenin birbirine bağlantısı sağlanarak yaya ulaşımında süreklilik arz eden, karşıdan karşıya geçişlerde güvenli, ekolojik ve engelsiz bir köprü görevini üstlenecek üst geçit inşa edilmesi planlanmaktadır. Proje tamamlandığında; engelli ve bisikletli kardeşlerimiz sahile güvenli bir şekilde ulaşım sağlayıp aktif şekilde kullanabileceklerdir.

SAHİL PARKI PROJESİ; Sahil Parkının da içinde yer aldığı Dolgu İmar Planı, 2019 yılı Temmuz ayında onaylandı.  Sahil Parkı Projesi, Sahil-Kent merkezi ilişkisinin ilk ayağını oluşturması sebebiyle önemli bir projedir.

Proje ile her yaştan insana hitap edebilen bir yaşam alanı oluşturacağız.

ÜCRETSİZ BÖLGESEL İNTERTNET PROJESİ:  Belediyemizce belirlenecek olan park ve toplanma alanlarında kablosuz internet erişimleri sağlanacak.

Ücretsiz internet kullanım imkanı sunulacak.

TERMİNAL PROJESİ: Sahil Dolgu Alanında yapılması planlanan Vakfıkebir Terminali ile şehir içerisindeki trafik yoğunluğunu rahatlatacak, şehirlerarası ulaşımı konforlu hale getireceğiz.

PAZARYERİ VE KENT PARKI PROJESİ: Proje kapsamında; Pazar yeri, Kapalı-Açık otopark, ticari dükkanlar,  çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, büfeler, kafeterya  ve açık spor alanları yapacağız. Proje, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanmış, 3 kez ihalesi yapılmış ancak ekonomik şartlardan dolayı ihaleye katılım olmamıştır. Vakfıkebir pazaryeri; 102 Araçlık Kapalı Otopark, 5 Adet Ticari Dükkan ve üzeri kapanabilen 450 Adet Pazar tezgahından oluşmaktadır.

KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ PROJESİ: Kemaliye Mahallesinde mevcut dolgu alanında hayat geçirilmesi planlanan projemiz ile 2-6 yaş aralığındaki çocuklarımız yaz-kış hem güvenli bir ortamda eğitim alacak hem de yaşıtlarıyla eğlenme ve sosyalleşme imkanı yakalayacak.

KADIN ETKİNLİK MERKEZİ: Kemaliye Mahallesinde mevcut dolgu alanında Kadınlarımızın sosyal yaşamdaki konumlarını güçlendirmek, hak, fırsat ve imkanlardan eşit biçimde yararlanmalarını sağlamak amacıyla kadınlarımıza özel bir yaşam alanı oluşturacağız.

ŞEHİR KÜTÜPHANESİ PROJESİ: Mevcut dolgu alanımızda yapmayı planladığımız proje İçerisinde kitaplık, oturma salonları, etüt salonları, okuma odaları ve sosyal yapıların bulunacağı Şehir Kütüphanemiz, etrafında bulunacak park ile bütünleşen bir yapı olarak inşa edeceğiz.

ALT GEÇTİ PROJESİ: Alt geçitlerimize bir yaşam alanı olacak şekilde projeler hazırladık. Vatandaşlarımız buralardan rahatlıkla deniz tarafına geçebilecek 24 saat izlenecek.

KARAVANPARK PROJESİ: Kentin doğusunda yapılması planlanan proje ile; turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması, farklı milletlerden turistlerin ilgisini çekmek ve kamp severler için yeni bir cazibe merkezi oluşturulmasını amaçlıyoruz.

CEPHE SAĞLIKLAŞTIRMA PROJESİ: Fol Deresi, 14 Şubat Kurtuluş Caddesi ve Gülbahar Hatun Caddesi güzergahlarında yer alan binaların dış cephelerinde iyileştirme ve düzenlemelere gidilerek cadde boyunca kente değer katan, estetik ve sağlıklı bir görünüş amaçlanmaktadır. Aynı zamanda yapılacak olan proje ile birlikte binalarda enerji verimliliği artacak, ısı kaybının da önüne geçilmesini sağlayacağız.

PLAJ RESTORAN PROJESİ: Plajımızın bulunduğu alanda restoran inşa edeceğiz.

KENT MÜZESİ: Tarihi bir binamız var. Kamulaştırarak kent müzesine dönüştüreceğiz.

CADDE VE SOKALARI DÜZENLEME PROJESİ: Hazırlanan projelerimizle, bulunduğu bölgeye özgü cadde ve sokak işlevlerinin geliştirilerek, daha aktif kullanılabilen, ihtiyaçlara cevap verebilen bir yer haline getirmek amaçlanmıştır. Doğalgaz çalışmalarının tamamlanmasının ardından çalışmalara başlanacaktır.

YALIKÖY MAHALLESİ DURAK PROJESİ: Yalıköy Mahallemizde vatandaşlarımıza ulaşımda kolaylık sağlamak amacıyla hazırladığımız durak projemizi uygulayacağız. .

YALIKÖY MAHALLESİ SEMT SAHASI PROJESİ: Yalıköy Mahallemizde Ekmek Temalı Millet Bahçemizin yanında bulunan dolgu alanında semt hasası saha inşa edeceğiz. 

ADALET SARAYI: Vakfıkebir’imizin beklediği en önemli yatırımlardan birisi olan ve tüm yöremize hizmet verecek olan Vakfıkebir Adalet Sarayımız için dev bir adım atıldı. Vakfıkebir Adalet Sarayı’nın projelerinin hazırlanması ve zemin etüdü yapım işi ihale edildi. 4 ilçede yaklaşık olarak 76.500 nüfusa hizmet edecek olan Vakfıkebir Adalet Sarayı Cumhuriyet Mahallesi’nde inşa edilecek.

NİKAH SALONU: Belediyemiz Ek Hizmet Binasında yapacağımız Nikah Salonu ile yeni evlenecek olan çiftlerimize kalabalık davetlilerle birlikte nikah merasimlerini yapma imkanı sağlayacağız.

DOĞA KAPMLARI VE MESİRE YERLERİ: Karadağ Yaylası Taşlıyatak Göletiçevresinde yaklaşık 100.000 m² yüzölçümesahip alan  ‘A Tipi Konaklamalı Orman Parkı Alanı’ olarak ilan edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ihale çalışmaları devam ediyor.

KAPALI YÜZME HAVUZU VE ŞEHİR HAMAMI PROJESİ: Hürriyet Mahallemizde Kapalı Spor Salonumuzun yanında, Modern ekipmanlarla donatılacak ve uluslararası standartlara uygun inşa edilecek projemiz, özellikle genç kardeşlerimize, kadınlara ve çocuklarımıza ev sahipliği yapacak.

YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ PROJESİ: Çarşı Mahallemizde Tarihi Cezaevimizin restorasyonunu yaparak ilçemizde çeşitli mesleklerin eğitimlerinin verilebileceği Yaşam Boyu Eğitim Merkezi haline getireceğiz.

VAKFIKEBİR SANAL PAZARYERİ PROJESİ: Vakfıkebir’de yerleşik olan tüm esnaflarımız bu platforma üye olarak satışlarını buradan gerçekleştirebilecek. İlave olarak yaz ve kış dönemleri olmak üzere yılda iki kez Vakfıkebir Alışveriş Günleri etkinliği düzenlenecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.