Trabzon'da vatandaş, yolu kapattı!

Trabzon'un Ortahisar ilçesinin Çukurçayır Mahallesi’nde bir vatandaş kamulaştırmayı beklediği ancak kamulaştırılmayan arazisinden geçen tali yolu ulaşıma kapattı. Büyükşehir Belediyesine ait otobüs durağına ise ‘özel mülktür’ tabelası astı.Trabzon'da ilginç bir olay yaşandı. Ali Haydar Sakai Çukurçayır’da taksi durağı yanında park olarak kullanılan alanı ve araç yolunu ‘tapulu arazim’ diyerek şeritle çevirdi.  Yolu kullanmak isteyen araçlar şeritle karşılaşınca polis aradı. Ali Haydar Saka’ya polis müdahale etti. Polisin müdahalesiyle uzun uğraşlar sonucu ikna edilen Saka, yolu açmaya ikna edildi.

“MUHATAP BULAMADIK”

Ali Haydar Saka, “Arazimizi kat karşılığı olarak müteahhite verdik. Arazinin kalan 300 metrekare parçasını ise boşta bıraktık. İş yoğunluğundan ilgilenemedik. En son Ortahisar Belediyesine burayı kamulaştıralım ya da geçici ruhsatla beraber size devredeyim veya bir işletme yapayım dedim. Bunlar olmasa yeri takas yapalım dedim. Mahkemeye de vermek işime gelmedi. Süreç uzadı. Karşımızda muhatap bulamadık. Ortahisar Belediyesi projeyi görmek istedi. Yapacağımız projenin görsellerini istedi. Biz de projemizi sunduk. Yerimizin sınırlarını belirledik. 5-6 ay geçti. Kimseye ulaşamadık. Ben de olumlu olumsuz bir haber bekledim. Ancak arayan soran olmayınca pazartesi akşamı o alanı kapattım. Özel mülktür tabelasını astım. Eğer bana geri dönüş yapmazlarsa muhatap bulamazsam tekrar burayı kapatacağım.” ifadelerini kullandı.Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in ise sorunu çözmek için o bölgeyi ziyaret edeceği öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.