Trabzon'un milletvekili sayısı değişti mi?

YSK İllerin çıkaracağı milletvekili sayılarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre Trabzon, bir önceki seçimde olduğu gibi bu seçimde de yine 6 milletvekili seçecek...

Yüksek Seçim Kurulu'nun illerin çıkaracağı milletvekili sayısı ve seçim çevrelerine ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayınlandı.Kararda, sayıların Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı'nın 2022 yılı nüfus bilgileri esas alınarak hesaplandığı belirtildi.Buna göre, 18'den fazla milletvekili çıkaracak iller İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa olarak kesinleştirildi.Doğu Karadeniz Bölgesi açısından bakıldığında ise en fazla milletvekili çıkaracak iller Trabzon ve Ordu olarak göze çarptı. Trabzon ve Ordu’nun mevcutta olduğu gibi 6’şar, Giresun 4, Rize 3, Artvin ile Gümüşhane 2’şer, Bayburt ise 1 milletvekili çıkaracak.Türkiye'nin 81 ilinin toplamda 600 milletvekili çıkacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.