TTSO değişime gerek görmedi     

     

Üç Aday İki Adaya İndi

  1. BİN 554 üyeli Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, 31 meslek komitesini temsil eden 74 meclis üyesi ile dün yeni başkanını ve yönetim kurulunu 4 yıllığına seçmek için sandık başına gitti. TTSO toplantı salonunda 10.00'da başlayıp 17.00'da sona eren seçimde Yönetim Kurulu eski üyesi Erkut Çelebi’ye karşı yarışan mevcut başkan Suat Hacısalihoğlu seçimin galibi oldu.

Çapkınoğlu Çekildi

EKREM Çapkınoğlu son anda adaylıktan çekilerek 8 arkadaşıyla birlikte Hacısalihoğlu’na destek verdi. Suat Hacısalihoğlu 40, Erkut Çelebi ise 33 oy aldı. 1 oy ise geçersiz sayıldı. Seçimin ardından açıklamalarda bulunan TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon ve Türkiye’nin geleceği için çalışmaya devam edeceklerini ve kente yeni projeler kazandıracaklarını söyledi.

5 bin 554 üyeli Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, 31 meslek komitesini temsil eden 74 meclis üyesi ile dün yeni başkanını ve yönetim kurulunu 4 yıllığına seçmek için sandık başına gitti. TTSO toplantı salonunda 10.00'da başlayıp 17.00'da sona eren seçimde Erkut Çelebi’ye karşı yarışan mevcut başkan Suat Hacısalihoğlu seçimin galibi oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre, Suat Hacısalihoğlu 40, Erkut Çelebi ise 33 oy aldı. 1 oy ise geçersiz sayıldı. Seçimin ardından açıklamalarda bulunan TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon ve Türkiye’nin geleceği için çalışmaya devam edeceklerini ve kente yeni projeler kazandıracaklarını söyledi.

5 Nisan'da yapılan Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimleri ile oluşan TTSO'nun yeni meclisi odanın 4 yıl görev yapacak yeni yönetimini, meclis üyelerini, disiplin kurulu üyelerini ve TOBB delegelerini belirlemek için dün TTSO toplantı salonunda bir araya geldi. Mevcut başkan Suat Hacısalihoğlu ile yönetim kurulu üyesi Erkut Çelebi’nin iki liste şeklinde yarıştığı seçimin galibi Suat Hacısalihoğlu oldu. Suat Hacısalihoğlu 40, Erkut Çelebi ise 33 oy aldı. 1 oy ise geçersiz sayıldı.

HACISALİHOĞLU, “TRABZON VE TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM”

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, “TTSO’nun her genel kurulunda olduğu gibi bu da bir yarış. Üyelerimize teşekkür ediyorum. Adım adım bize oylarını vererek layıkıyla temsil haklarını kullanmak suretiyle buralara gelindi. Üyelerimize yapmış oldukları değerlendirmelerin neticesinde yönetim olarak gelecek dönemde de Trabzon’un ve ülkenin menfaatleri doğrultusunda şehrimizin ekonomik, sosyal ve kültürel bakımdan gelişmesi hususunda sizlerin gösterdiği teveccühten dolayı teşekkür ediyorum. Bu yarış hiçbir zaman karşıt bir yarış değil burada birlik ve beraberlikle bundan sonra şehrin ekonomisinin gelişmesi için hareket edeceğiz. Şehirler arasındaki yarışta hep birlikte olacağız. Önemli olan üyelerimizin kararlarıdır. Meclis üyelerimiz karar verdi ama esasında 5 bin 554 aktif üyemiz var. Bunların vermiş olduğu karalar neticesinde seçtiği temsilciler meclisimizi oluşturdu. Bizlere düşen icraattır. Geçmişteki projeler belli. Faaliyetlerimize devam edeceğiz. Önümüzdeki süreçte Trabzon’un geleceği adına önemli yatırımlar var. Bunu hep birlikte göreceğiz. Amacımız geçmiş hedeflerimiz Trabzon teknoloji merkezi, kongreler merkezi olacak şehir. Teknolojik ürün üretimi yapacak şehir. Hazırlamaya gayret ediyoruz. Bunda emeği geçen Sayın Cumhurbaşkanımızın çok büyük destekleri oldu ve halen daha devam ediyor. Bu doğrultu da önümüzdeki 4 yıl bizim için çok çok önemli. Bunu hep birlikte iyi bir şekilde devam ettireceğiz. Aslında herkesin kafasında oyunu nereden vereceği önceden bellidir. Fakat son anda karar, son akşama geldiği için genelde seçimlerde böyle olur. Dün akşam herkes kafasında daha uzatmayalım şuraya verelim diye daha önce tespit ettikleri kararları uygulamaya geçirdiler. Aslında üyelerimizin kafasındaki kişiler önceden belliydi.” ifadelerini kullandı.

EREN, “TRABZON’A HİZMETE VARIZ”

TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren: “Bizim görevimiz hizmettir. Bu doğrultuda irade bizden yana oluşmuştur oy verenlere de vermeyenlere de teşekkür ediyoruz. 74 kişiyle Trabzon’a hizmet etmeye varız. Bizler şahsım adına herkese teşekkür ediyorum.”

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA HACISALİHOĞLU

Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden seçilen Mustafa Suat Hacısalihoğlu başkanlığındaki yönetim kurulunda; “ *Halil Yaroğlu, Ali Uzunalioğlu, Mustafa Zihni Serdar, Özcan İlarslan, Kadem Çakıroğlu, Murat İskender, Tolga Avcı, İlyas Bektaş, Güven Küçükosman ve Murat Zeki Solak isimleri yer aldı. Burada yarışan listelerden Suat Hacısalihoğlu’nun listesi 40 oy alırken, diğer aday Erkut Çelebi ise 33 oy aldı. 1 zarfta iki listenin de yer alması nedeniyle 1 oy geçersiz sayıldı.

MECLİS BAŞKANLIĞINA EREN

Mustafa Şadan Eren yeniden Meclis Başkanlığına seçilirken yardımcılıklarına ise Halil İbrahim Nalbant ve Ertuğrul Doğan, kâtip üyeliğe ise Ali Birinci seçildi. 74 meclis üyesinin oy kullandığı seçimde Mustafa Şadan Eren 41 oy, Alper Bektaş ise 33 oy aldı.

TOBB DELEGELERİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Delegeliğine ise Mustafa Şadan Eren, Salim Önel, Davut Bozkurt, Dündar Ayyıldız, Ahmet Kazaz, Hüseyin Yılmaz, Rüştü Çakır, Aydın Kamber, Cem Eyüpoğlu, Ayhan Mazlum ve Onur Sağır seçildiler. Burada seçimi kazanan mavi liste 40 oy alırken, turuncu liste ise 34 oyda kaldı.

DİSİPLİN KURULU

TTSO disiplin kurulu üyeliğine ise Ahmet Çakır, Salih Tayfun Sezeroğlu, Selam Kongur, İzzet Tuna, Seyda Durgun ve Özbakır Ofluoğlu seçildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105