Trabzonspor, Türkiye Kupası sonrası PFDK’ya sevk edildi

Trabzonspor, Fatih Karagümrük ile oynadıkları Türkiye Kupası yarı final maçı sonrası PFDK’ya sevk edildi. Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Fatih Karagümrük ile karşılaştı.

İlk ayakta 3-2 ve ikinci ayakta 4-0’lık galibiyet ile finale yükselen Trabzonspor, PFDK’lık oldu.TFF tarafından açıklanana PFDK sevklerinde bordo mavili kulübe de yer verildi.

Trabzonspor, Türkiye Kupası müsabakasındaki çirkin ve kötü tezahürat ve saha olayları nedeniyle, Fatih Karagümrük de talimatlara aykırı hareket nedeniyle PFDK’ya sevk edildi.

Öte yandan finale yükselen diğer bir takım olan Beşiktaş da saha olayları nedeniyle PFDK’ya sevk edildi.

TFF tarafından yapılan PFDK sevklerinde şu ifadeler yer aldı;

“Hukuk Müşavirliği’nce 09.05.2024 tarihinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na yapılan sevk raporları aşağıda belirtilmiştir.

1- BEŞİKTAŞ A.Ş. Kulübü’nün 07.05.2024 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş.-MKE ANKARAGÜCÜ Ziraat Türkiye Kupası müsabakasındaki “saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

2- VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK Kulübü’nün 08.05.2024 tarihinde oynanan VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK- TRABZONSPOR A.Ş. Ziraat Türkiye Kupası müsabakasındaki “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ve 2023-2024 Sezonu Süper Lig Müsabakaları Statüsü’nün 6/6 ve 6/7 maddeleri uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

3- TRABZONSPOR A.Ş. Kulübü’nün 08.05.2024 tarihinde oynanan VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK- TRABZONSPOR A.Ş. Ziraat Türkiye Kupası müsabakasındaki “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca ve “saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.