Yerli oyuncu sıkıntısı

Bordo-mavili takımda yerli oyuncu sayısı konusunda sıkıntı yaşanırken, transferde bu sayıyı artırmanın planları yapılıyor. Fırtına'nın 26 kişilik Slovakya kamp kadrosunda 14 yerli, 12 yabancı futbolcu var. Kampa çağrılmayan Luis İbanez'in de dahil edilmesiyle 13 yabancı sözleşmeli oyuncu kulüpte yer alıyor. Trabzonspor'da kadroda yerli oyuncular Uğurcan Çakır, Arda Akbulut, Abdülkadir Ömür, Yusuf Yazıcı, Abdürrahim Dursun, Kamil Ahmet Çörekçi, Okay Yokuşlu, Hasan Batuhan Artarslan, Aytaç Kara, Uğur Demirok, Onur Recep Kıvrak, Olcay Şahan, Mustafa Akbaş ve Yusuf Erdoğan bulunuyor. Trabzonspor'da 14 yerli futbolcudan 3'ünün kaleci olması dikkati çekerken, genç isimler de kadroya alındı. Yerli kaleciler kaptan Onur Recep Kıvrak ve genç oyuncular Uğurcan Çakır, Arda Akbulut kampta yeni sezon için çalışıyor.

9 ÜLKEDEN 12 YABANCI
Fırtına'nın SLovakya kampı kadrosunda Esteban, Medjani, Mas, Pereira, Durica, Castillo, Bero, Onazi, N'Doye, Rodallega, Bongonda ve Kucka olmak üzere 9 ülkeden 12 yabancı bulunuyor. Durica, Bero ve Kucka olmak üzere 3 oyuncuyla Slovak futbolcular ilk sırada yer alıyor. 2 Kolombiyalı, birer Arjantinli, Kosta Rikalı, Cezayirli, Portekizli, Nijeryalı, Senegalli ve Belçikalı futbolcu da kadroda.

11'İ KADROYA ALINABİLİYOR
Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yabancı kuralına göre 14 yabancı futbolcudan 11'inin kadroda yer alması nedeniyle Trabzonspor, transferde yerli oyuncuları kadroya dahil etmek istiyor. Karadeniz ekibinde bu nedenle Spartak Moskova'da forma giyen Serdar Taşçı ve Çin'in Beijing Guoan takımında oynayan eski golcüsü Burak Yılmaz gibi isimler ön plana çıkıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.