Bakan Işık, görevini Nurettin Canikli’ye teslim etti

Nurettin Canikli’nin 15 Temmuz’dan sonraki TSK’nın yeniden yapılandırılmasından bakanlıktan yeniden yapılandırılmaya kadar olan değişimi en iyi bilen bakan olduğunu söyleyen Işık, “Kanunların çıkarılmasında bize destek olan arkadaşımız Milli savunma Bakanlığına yabancı bir arkadaşımız değil. Başarılı dönem geçireceğine inanamıyorum. Başarılar diliyorum” dedi.

“BAŞKA ÜLKELERİN SAVUNMA SANAYİ ÜRÜNLERİ İLE BU TOPRAKLARDA BAĞIMSIZLIĞI KORUMAK İMKANSIZDIR”
Nöbet değişiminin hayırlı olması temennilerinde bulunan Nurettin Canikli ise, “Milletimize hizmet etme imkanı sağlayan bu onurlu görevleri bize veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Başbakanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. AK Parti nöbet değişimlerini rasyonel şekilde kullanan bir partidir. Yorulmadan, kalıcı hale gelemeden aktif yapının ortaya çıkmasını sağlayan bir siyasi partidir. Bu toprakların savunulması gerekiyor. Stratejik öneme sahip olan bu coğrafyanın saldırganının da bol olduğunu hepimiz biliyoruz. Burayı savunacak olan da milletin çıkarlarına bir halel gelmesine sebebiyet vermeden bütün olarak bu toprakların savunulması gerekiyor. Yöneticisi ve teknik imkanları ile en kritik dönemde ihtiyacımız olan müttefiklerimiz başta olmak üzere sağlamakta ne kadar zorluklarla karşılaştığımızı biliyoruz. Başka ülkelerin savunma sanayi ürünleri ile onlara güvenerek veya onlar üzerine kurulu bir savunma stratejisi geliştirilerek bu topraklarda bağımsızlığı korumak imkansızdır, bunun farkındayız” diye konuştu.

Hain teşebbüsten sonra bakanlıkta ve TSK’da birçok düzenlemenin hayata geçirildiğinin altını çizen Canikli, “TSK’nın gücünü arttıracak bir yapıya kavuşturulmasındaki emeği tartışmasızdır. Bakanımıza şükranlarımız arz ediyoruz. Bizde inşallah aynı hassasiyetle bu çalışmaları devam ettireceğiz. Olması gereken milletin gücünün, bu toprakların görevini layığı ile yerine getirebilmesi için bizde aynı samimiyetle yapmaya devam edeceğiz. Milletimiz bu noktada gözü arkada kalmadan, geleceği ile herhangi bir tereddüt içerisinde olmadan, geleceğe daha güvenle bakacağı bir ortamın sağlanması noktasında hepimiz birlikte gayret gösterip inşallah başarıya ulaşacağız. Savunma sanayimizde yerli ürün oranı yüzde 65’e ulaşmış durumdadır. Milletimizin yol göstermesi çerçevesinde yapıyoruz. Bu kısa sürede bu kadar önemli gelişmenin sağlanmış olması daha da büyük hedeflere ulaşma arzumuzu sonuçlandırma noktasında ümit veriyor. Önümüzdeki dönemde inşallah birlikte gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.