İMAR BARIŞI

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İmar Barışı'na 3 milyon 780 bin vatandaşımız müracaat etmiş, 1 milyar 350 milyon lira para ödenmiştir.” dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "İmar Barışı'na 3 milyon 780 bin vatandaşımız müracaat etmiş, 1 milyar 350 milyon lira para ödenmiştir." dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da daha önce Twitter hesabından, "Vatandaşlara yapılarının imar ve ruhsat sorununu çözen imar barışından yararlanmalarını tavsiye ediyorum" demişti. Başvuruları 31 Ekim 2018’de bitecek İmar Barışı’yla ilgili Trabzon’da 80 bin başvuru beklenirken şu anda 35 bin yapı kayıt başvurusu yapıldığını öğrenildi.

AMAÇ SÜRECİ HIZLANDIRMAK

Bölgede İmar Barışı’na yoğun ilgili olduğunu vurgulayan Çiftçi “Bu süreç hızlı bir şekilde devam etmektedir. Yapı kayıt belgesinin getireceği kolaylıklar şunlardır: Eğer bu yapıyla ilgili belediyelerin verdiği herhangi bir yıkım kararı, idarî para cezası varsa imar barışıyla bunlardan kurtulabiliyor. Elektrik ve su aboneliği yapılmamışsa isterlerse yaptırabiliyorlar.” diye konuştu. Yapı kayıt belgesine başvuru sayısının Trabzon’da 60-80 bin arasında olacağını tahmin ettiklerini ifade eden Çiftçi şöyle devam etti: “Bunun muhtemelen 40-50 bin tanesini mera, yayla ve hazineye ait taşınmazlar üzerinde olduğu tahminindeyiz. 15-20 bine yaklaşık olanın da belediye sınırları içerisinde olacağını düşünüyoruz. Doğu Karadeniz’de mera ve yaylalarda maalesef ciddi oranda kaçak yapılaşma söz konusu.” ,

Anahtar Kelimeler:
YaylaImar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105