Öldüren taşlar için mahkemeye gidiyorlar

Feci şekilde can veren oğullarının haklarını aramak için dava açmaya hazırlanan acılı aile; açacakları dava ile kimin ihmali, kimin suçu varsa ortaya çıkacağını ifade ederek sonuna kadar konunun takipçisi olacaklarını kaydetti. Cenazeden sonra ilk kez geldikleri Gümüşhane’de, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’i ziyaret eden Berrin ve Ahmet Öztürkmekoğlu daha sonra dava açılması için avukata vekâlet vererek Gümüşhane’den ayrıldı.

Konu ile ilgili Gümüşkoza’ya açıklamalarda bulunan Atakan’ın babası Ahmet Öztürkmenoğlu, soruşturmaya müdahil olduklarını, sonuna kadar bu işin takipçisi olacaklarını ve açılacak olan kamu davası neticesinde duruma göre maddi ve manevi tazminat haklarını arayacaklarını söyledi.

Oğullarının ölümüyle ilgili kim suçluysa cezasını çekmesi gerektiğini dile getiren Öztürkmenoğlu, “Davayı açıyoruz. Dava sonucunda kimin suçlu olduğunu bulacağız. Bu olayda ister valilik, ister belediye, ister üniversite, ister yurt, ister müteahhit firma; kimin ihmali varsa, kimin suçu varsa onu ortaya koyacağız. Suçlu olan da cezasını çekecek. Zaten devam eden bir dava süreci var. Biz de yasal sürecin takipçisi olacağız.” dedi. Yaşanan olay nedeniyle şu an için hiç kimsenin tutuklu olmadığına dikkat çeken Öztürkmenoğlu, Kurban Bayramı sonrası Gümüşhane’ye gelerek dava sürecini takip edeceğini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.