ORTALIK KARIŞTI

İSKENDERPAŞA Camisinde geçtiğimiz Cuma namazında vaiz tarafından söylendiği iddia edilen ‘Trabzon’da köpekleri zehirleyin’ vaazı ortalığı karıştırdı. Trabzon’da yaşayan N.S.A. isimli kadının sosyal medyadaki hayvan sever sayfalarına yaptığı paylaşımın ardından iddia kısa sürede yayılırken, iddianın tartışmaların odağına oturmasının ardından araştırma yapan TRAHAYKO Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban, böyle bir olayın mümkün olmadığını, vaazı yaptığı iddia edilen vaizle konuştuğunu açıkladı. Öte yandan caminin önünden geçerken ‘Trabzon’da köpekleri zehirleyin’ sözlerini duyduğunu iddia eden kadının paylaşımının ardından bir kesim vatandaş N. S. A.’ya tepki verirken bir kesim de destek verdi.

İŞTE YAPILAN O PAYLAŞIM

Trabzon Ortahisar İskenderpaşa Camisinin önünden geçerken ‘Trabzon’da köpekleri zehirleyin’ vaazını duyduğunu iddia eden N.S.A. isimli kadının sosyal medyada yazdığı mesajlar ise şu şekilde: “Geçen Cuma hutbesinde sokakta başıboş köpeklerin zehirlenerek öldürülmesi gerektiği söylüyordu hoca denen yobaz! Bence o hayvancıklardan daha tehlikeli bu yobazları zehirlemeli belediye.” Söz konusu iddiada bulunan N.S.A. isimli vatandaşa yönelik olarak bir başka hayvan severin ise sosyal medyadan kendisinden kanıt istemesinin ardından kanıtının olmadığını söyleyen N.S.A. gerekçe olarak yağmuru gösterdi.

TRAHAYKO VAİZE ULAŞTI

Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (TRAHAYKO) Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban da sosyal medyada artarak yayılan paylaşımların ardından kendisinden açıklama yapması istendiğini bu nokta da araştırma yapmak için harekete geçtiğini söyledi. Başkan Kurban, olayın yaşandığı iddia edilen İskenderpaşa Cami vaiziyle ve görüştüğünü, vaizin kendisine kesinlikle böyle bir şeyin olmadığını söylediğini belirtti. Vaizinin kendisinin de hayvanları sevdiğinden söz ettiğini vurgulayan Lütfiye Kurban, vaizin kendisine “Böyle bir şeyi demem söz konusu bile değildir. ” dediğini açıkladı.

CUMA VAAZINDA HAYVAN SEVGİSİ ANLATILACAK

Yaşanan karmaşanın ardından vaizden Cuma namazında hayvan sevgisiyle ilgili vaiz vermesi konusunda ricada bulunduğunu söyleyen Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (TRAHAYKO) Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban, vaiz tarafından bunun olumlu karşılandığını kendisinin de hayvanları çok sevdiğini söyledi.

SOSYAL MEDYA DA HIZLA YAYILDI

Trabzon İskenderpaşa Camisinde geçtiğimiz Cuma günü verilen merkez vaazında N.S.A. isimli kadın tarafından sosyal medyada paylaşılan ‘Trabzon’da köpekleri zehirleyin vaazı yapıldı’ iddiasının ardından N.S.A.’nın iddialarını paylaşan sayfalarda zor durumda. Kısa sürede yayılan paylaşımın adından zor durumda kalan sayfalar ise Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (TRAHAYKO) Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban’dan açıklama beklediklerini ilettiler.                   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.