3 pusuda 6 şehit verdik

Maçka’da 19 Temmuz 2016 tarihinde yol kontrolü yapan polis ekibine yapılan saldırıda 3 polis şehit olmuş 1 sivil ve 4 polis ise yaralanmıştı. 26 Ağustos 2016 tarihindeki saldırıda 1 polis yaralanmıştı. 16 Mayıs 2017 tarihinde ise arazi taraması yapan jandarma ekibine yapılan saldırıda ise 1 askerimiz şehit olmuştu. Önceki gün hain pusuda ise 1 askerimiz ve 1 gencimiz şehit olurken 2 yılda Maçka’da 6 şehit verdik. Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında üslenen terörist grubun eylemleri devam ediyor. Teröristler Maçka-Gümüşhane yolu üzerinde 19 Temmuz 2016 tarihinde yol kontrolü yapan polis ekibine ateş açmış, saldırıda 3 polis şehit olmuş, 4’ü polis 5 kişi de yaralanmıştı. 26 Ağustos 2016 tarihinde ise, Sümela Manastırı’na giden yolun yüksek kesiminde güvenlik güçleri bir grup PKK’lı teröristle çıkan çatışmada 1 polis yaralandı. Maçka İlçesi Karaağaçlı Yaylası mevkisinde devriye gezen Jandarma ekipleri ile PKK'lı grup arasında silahlı çatışma çıktı. Çatışmada bir askerimiz şehit oldu. Son olay ise önceki gün 11 Ağustos 2017 tarihinde meydana geldi. Maçka İlçesi, Köprüyanı Mahallesi kırsalında güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği arama tarama faaliyetleri sırasında, pusu kuran teröristlerin açtığı ateş sonucu Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik ile 15 yaşındaki Eren Bülbül şehit düştü. Polis memuru Namık Öztel ise yaralandı.

ÖNCE ERZAK ÇALIYORLAR SONRA PUSU KURUYORLAR

Terörist grup her olay sonrası izini kolaylıkla arazi şartlarını da kullanarak kaybettirirken genelde erzak çalıp askeri pusuya düşürme yöntemine başvuruyor. Maçka’da şehit verilen olayların ikisinde ‘erzak çalındı’ ihbarı üzerine harekete geçen güvenlik güçlerine pusu kuruldu ve bu pusularda da maalesef şehitler verildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105