4 TERÖRİST  GELECEKMİŞ

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde sayıları her geçen gün azalan PKK terör örgütü üyelerinin aralarında yaptığı telsiz görüşmelerinde bölgeye takviye kuvvet istediği belirlendi. Teröristlerin telsiz görüşmelerinde bölgede sıkıştıklarını ve en az 4 terör örgütü üyesinin takviye olarak Giresun ve Trabzon kırsalına gönderilmesini istediği tespit edildi. Bu telsiz görüşmeleri üzerine bölgeye geçiş güzergahında arama tarama faaliyetlerinin hızlandırıldığı öğrenildi.

BÖLGEDE 6 TERÖRİST BULUNUYOR

PKK terör örgütünün Doğu Karadeniz Bölgesi’nde gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlatan rapor İçişleri Bakanlığı’na ulaştırıldı. Rapora göre, bölgede 6 PKK terör örgüt üyesinin kaldığı ifade edildi. Bölgede faaliyetlerini sürdüren terör örgütü üyesi Zerdeşt kodlu telsizi kullanan teröristin Tunceli kırsal alanındaki Munzur kodlu telsizi kullanan terör örgütü üyesiyle 8 Haziran 2018’de yaptığı görüşme tespit edildi. 4 teröristin bölge takviye olarak gönderileceği belirtilen görüşmeyi Zerdeşt kod adlı telsizi kullanan Roji veya Sorej kod adlı teröristler olduğu belirlendi.

HANGİ TERÖRİST NEREDE GÖRÜLDÜ

Yabani hayvanların takibi için kurulan fakat terör örgütü üyelerinin yerlerinin belirlenmesinde kullanılmaya başlanılan fotokapanların zaman zaman terör örgütü üyelerini görüntülendiği belirlendi. Öldürülen terör örgütü üyeleri Cudi-Zaza kod adlı Mehmet Yakışır ile Rodi kod adlı Levent Dayan’ın aralarında bulunduğu terör örgütü üyelerinin Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında nelerde görüldüğü rapora yansıdı. Buna göre;

*9 Mayıs saat 03.00 sıralarında Giresun’un Çanakçı İlçesindeki verici ve 2 kilometre mesafedeki meteoroloji istasyonuna eş zamanlı sabotaj yapıldı. Ayrıca istasyonun yanına basma düzenekli tuzaklanan 1 kilo patlayıcı imha edildi.

*10 Mayıs tarihinde Giresun’un Çanakçı İlçesi Soğukpınar Köyü civarında Zap çevrimli telsizi kullanan Türk Tarık kod adlı Barış Öner’in yaptığı telsiz görüşmesinde eylemi üstlendiği belirlendi.

*16 Mayıs tarihinde ise Giresun’un Güce ilçesi Düzçukur köyü kırsalında bulanan Zeynel kodlu telsizi kullanan Cudi-zaza kod adlı Mehmet Yakışır ile Türk Tarık adlı Barış Öner adlı örgüt mensubunun görüştüğü belirlendi.

*25 Mayıs tarihinde Giresun’un Tirebolu İlçesi Kentçukuru Köyü yakınlarında bir vatandaş gece yarası saat 02.00 sıralarında 2 terör örgütü eyesini gördüğünü ihbar etti. Yapılan çalışmalar sonucunda Türk Tarık ve beraberindeki terörist olduğu tespit edildi.

*26 Mayıs tarihinde Giresun’un Güce İlçesi Dokuzkonak Köyü yolunda saat 07.30 ve 08.30 sıralarında iki teröristin fotokapan görüntüsü alındı. Teröristlerden birinin Rojhat-Ankara kod adlı Rahman Sümer olduğu belirlendi.

*27 Mayıs tarihinde Giresun’un Güce İlçesi Dokuzkonak Köyü yolunda Zap çevrim kodlu telsizi kullanan Türk Tarık kod adlı Barış Öner’in fotokapan görüntüsünün alındığı belirlendi.

*3 Haziran tarihinde Gümüşhane’nin Kürtün İlçesi Kızılot Köyü Kırgeriş Deresi mevkiinde silahlı sırt çantalı iki teröristin 15 metre aralarla dereye geçtiği yönünde ihbar yapıldı. Yapılan çalışmanın ardından teröristlerden birinin Cudi Zaza kod adlı Mehmet Yakışır olduğu belirlendi.

*9 Haziran tarihinde Gümüşhane’nin Kürtün İlçesi Üçtaş Mahallesi Kurbantepe mevkiinde 

Karadeniz Eyalet Sorumlusu Zeynel kodlu telsizi kullanan Cudi-Zaza kod adlı Mehmet Yakışır’ın fotokapanda görüldüğünü belirledi.

*1, 11 ve 19 Haziran tarihlerinde Barış Öner’in telsiz kestirmeleri alındı.

*11 Haziran tarihinde Giresun’un Görele İlçesi Aydınlar Köyü Örnek Mahallesinde bir kadının hücum yelekli ve silahlı iki teröristi ihbar etti. Kadının kendisine gösterilen fotoğraflarda Barış Öner’i teşhis ettiği öğrenildi.

NEREDAN GIDA MALZEMESİ ÇALDILAR

Gümüşhane’nin Kürtün İlçesi Damlıköy’de bulunan iki ayrı ikametten 2 Nisan tarihinde yaklaşık 50 kilogram yaşam malzemesi çalındı. 23 Haziran’da Giresun’un Doğankent İlçesi Süttaşı Mahallesi Ağaçbaşı Yaylasında A.V. adlı kişiye ait bakkaldan yaklaşık 500 kilo gıda maddesi çalındı. Bu hırsızlık olayının yaşandığı bölgeye yakın olan Ağaçbaşı Yaylasında 9 Temmuz tarihinde teröristlerle çıkan çatışmada bir asker şehit oldu.

GRUPLARDA HANGİ TERÖRİSTLER VAR

Bölgede terör örgütü üyelerin faaliyetlerini üç grup halinde sürdürdüğü öğrenildi. Kawa kod adlı İranlı ve Sorej kod adlı İranlı’nın bir grup olduğu, diğer grubun ise Zap-Zeryer kodlu telsizi kullanan Türk Tarık kod adlı Barış Öner’in yanında ise Aras Faraşin kod adlı Aras Aslan olduğu tespit edildi. Zigana çevrim telsini kullanan Rojhat Ankara kod adlı Rahman Sümer’in ile Rüzgar kod adlı Reşit Ertuş’un ayrı bir gurup olduğu raporlarda yer aldı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105