76 TERÖRİST ETKİSİZ...


Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 6-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirdiği operasyonlarda 3'ü  terör örgütünün lider kadrosunda yer alan 76 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. 
Genelkurmay Başkanlığı tarafından haftalık bilgilendirme açıklamasında yurt içi ve dışında PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ başta olmak üzere terör örgütleriyle yapılan mücadele ayrıntılı olarak anlatıldı.  Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 6-12 Temmuz tarihleri arasında PKK/KCK terör örgütünün barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullandığı Şırnak, Hakkari, Kars, Ağrı, Mardin, Bitlis ile Kuzey Irak’ta operasyonların aralıksız olarak devam edildiğini duyurdu. 
3'ü sözde lider kadroda olmak üzere, toplam 76 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklamada, 25 piyade tüfeği, bir dragunov keskin nişancı tüfeği, 2 doçka uçaksavar, bir RPG-7 R/A, bir tabanca olmak üzere toplam 30 silahın ele geçirildiği ve 8 el yapımı patlayıcının imha edildiği belirtildi. Açıklamada, operasyonlarda, bir asker şehit düşerken 7 askerin de yaralandığı yer verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105