Ali Öztürk yazdı... Rektör ve Gümüşhane…

Cumhuriyet Gazetesi, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H.İbrahim Zeybek ile ilgili önemsenecek boyutta bazı iddialar yayınladı.

2017 yılı Ocak ayında Gümüşhane Üniversitesi’ne atanan Prof. Dr. Zeybek, 2 yıla yakın bir zamandır Gümüşhane’ye ve ülke kültürüne hizmet ediyor. Başarısını veya başarısızlığını tartışmayacağız. Yalnızca bize göre kabullenilmeyecek iddiaları değerlendirip yargıyı kamuoyuna bırakacağız.

Rektör Prof. Dr. Zeybek, Samsun’dan Gümüşhane’ye atanınca beraberinde G hanım isimli bir öğrencisini de getirmiş. Veya öğrencisi hocanın peşinden gelmiş. Zeybek G. Hanım’ı, üniversitenin dışardan çalıştığı şirkete işe koymuş. Veya G. Hanım kendi başarmış girmiş. Şirket G. Hanım’ı muhtemelen temizlik elemanı olarak Kelkit’te görevlendirmiş. Ancak Rektör hoca Gümüşhane’ye kampüse geçici görevle almış. Hatta iddialara göre Rektörlük katında çalıştırılmış. G. Hanım’ın kalacak yeri yokmuş. Asgari ücret alan (1400 TL) G. Hanım, geceliği 40-45 TL olan üniversite misafirhanesinde kalmış. Sonra Kıbrıs seyahati var. Şirket işçisi hanım üniversitenin akademik heyeti ve Rektörle Kıbrıs’a götürülmüş.

Olay burada bitmiyor… Bir süre sonra G. Hanım’a öyle ya da böyle kadro ilanı açılıyor. Coğrafyacı olarak muhtemelen 100 veya yakın bir mülakat puanıyla kazanıyor veya kazandırılıyor. Bu süreç size göre normal mi?

Zeybek Hocaya göre normal. Bakınız nasıl savunuyor:

“Haberde adı geçen hocamızın üniversitemiz misafirhanesinde kaldığı herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Dolayısıyla aleni olanın bir bilgi gibi sunulması kötü niyetten öte bir anlam taşımamaktadır. Kişiye özel uygulamanın söz konusu olamayacağı misafirhanemizden bir çok kurum personelimiz aynı şekilde yararlanmaktadır. Bir başka deyişle, misafirhanemizde kalan bir çok çalışanımızın yararlandığı halden hocamız da faydalanmaktadır.”

Sevgili Hocam… Haberde adı geçen hocanızın bugün veya akademisyen olduğu tarihten itibaren misafirhanede kalmasını tartışmıyoruz. Üniversite elemanı değilken… Yani şirket işçisi iken… Yani 1400 lira asgari ücretten maaş alırken hangi hakla misafirhanede ağırladınız? Herkesin bilmiş olması misafirhanede kalmasını meşrulaştırıyor mu?

“2017 yılı Temmuz ayında Girne Amerikan Üniversitesi ile üniversitemiz arasında gerçekleştirilen işbirliğine yönelik anlaşmanın imzalanması sürecinde Kıbrıs’ta bulunmuş olması tümüyle o günkü görevi ile ilgilidir. O günlerde üniversitemizin Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü’nde çalışan hocamız, Kıbrıs ziyaretine Kurumsal İletişim Koordinatörü olan bayan hocamıza yardımcı olmak amacıyla katılmış olup hiçbir masrafı kurumumuz tarafından karşılanmamış, karşılanması da talep edilmemiştir.”

Zeybek Hocam… Açıklamalarınızdan şirket işçisi G Hanım’ı, üniversitenin kurumsal iletişim koordinatörlüğünde değerlendirdiniz. Yani santralde çalıştırdınız. Üniversitenin parasıyla Kıbrıs’a götüremeyeceğinize göre bir şirket işçisine Kıbrıs’ta bu kadar mı ihtiyaç vardı?

*****

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zeybek Sakarya Üniversitesi’nde 17 dersten kalan kendi oğlunu özel öğrenci statüsünde Gümüşhane Üniversitesi’ne aldırıp yaz okulunda 15 dersten geçtikten sonra Sakarya’ya geri gönderiyor. Sakarya’da 17 dersten kalıyor. Gümüşhane’de bir yaz 15 ders veriyor. Hoca bunu bile savunabiliyor. Diyecek bir şey yok. “Mübarek olsun!..” demekten başka…

****

En başında üniversitelerden seçim sisteminin kaldırılmasını yanlış bulmuştuk. Rektör seçimle gelseydi Sayın Zeybek aday bile olamazdı. Sayın Zeybek’i Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a kim tavsiye etmiş bilmiyoruz. Lakin Gümüşhane mutaassıp ve nüfus itibariyle küçük bir şehir. Bu yanlışları ve tartışmaları kaldırmaz. Gümüşhane yıpranmamalı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105