Aydın, Akşener iddiasına cevap verdi

MHP’den istifa ederek, Meral Akşener liderliğinde kurulacak olan Yeni Parti'ye katılma kararı alan Trabzon eski Milletvekili Koray Aydın, “çocukluğumdan beri bir gün bile ayrılmadım” dediği MHP’den istifa kararının nedenlerini, yeni partideki hedeflerini Cumhuriyet'ten Ayşe Sayın'a verdiği röportajda anlattı. 

“CUMHURİYET VE SÖZCÜ’YE, ANAMUHALEFETE LİNÇ UYGULANIYOR”

-Siz “Akşener’e FETÖ destek vermiş olabilir” dediniz. İktidar kanadından Akşener’i FETÖ’nün desteklediği iddiaları var... Bunu nasıl açıklıyorsunuz?

Bunu söyleyenler, 2015’e kurulan geçici hükümett, ıslak imzayla Meral Hanım’a bir bakanlık teklifi yaptı. Bu sorunun muhatabı onlar, onlar cevap vermeli. Ben, hükümetin karşısında yeni bir güç oluştuğunda, bu FETÖ yapılanmasının, bunu kendi lehine çevirmek için gayret ettiğine dikkat çeken bir açıklama yaptım. Yani uyarı yaptım. Dolayısıyla benim uyarımı bu dikkat içinde değerlendirdiklerini düşünüyorum. Şu anda “yeni Türkiye” şartlarında AKP’nin karşısında olan herkese saldırmak için elde kala kala FETÖ suçlaması yaparak bir silah gibi kullanma anlayışı kaldı. Bunu herkese karşı uyguluyorlar. Şu anda anamuhalefet partisi liderine FETÖ’cü diyebilecek kadar büyük bir aymazlık içerisindeler. Türkiye’nin iki tane gazetesine, Cumhuriyet ve Sözcü’ye, sırf muhalif oldukları ve onların sesini kısabilmek adına aynı yaftalamayla OHAL şartlarını silah olarak kullanarak, anamuhalefete linç uyguluyorlar. Cumhuriyet’e ve Sözcü’ye uyduruk gerekçelerle, OHAL şartları kullanılarak yapılanlar, aslında toplumun tamamına karşı yapılmış bir harekettir. O bakımdan, yeni kurulacak partiye de bu tür sözlerle saldıracakları belli. Ama bize gelenler arasında FETÖ’cü bulmak kolay birşey değil. Şu ana kadar öyle bir imkanları olsaydı, çoktan yerine getirmiş ve uygulamıştı. O nedenle, bu suçlamadan AKP’ye ekmek çıkmaz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.