BAE bakanı Trump karşısında saygı duruşuna geçti

İsrail’in Beyaz Saray'da düzenlenen törenle Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn ile yaptığı "ilişkilerin normalleştirilmesi"ne yönelik anlaşmalar, Orta Doğu'daki dengelerin geleceği ile ilgili soru işaretleri yaratmaya devam ediyor.

FİLİSTİN ZULMÜNE GÖZ YUMAN ANLAŞMA

Anlaşmaya öncülük yapan Trump'ın ev sahipliğinde 3 ülke arasında imzaların atılması, bölgeye sözde "barış" getireceği iddiasıyla servis edildi. Ancak karşılıklı atılan imzalar, İsraeil’in Filistin işgalinin, bölgedeki Müslüman devletlerden BAE ve Bahreyn tarafından da onaylanması anlamını taşıdı.

Orta Doğu’da yapılan zulümlere göz yuman ve her fırsatta yabancı güçlere sırtına dayayarak bölgede güç kazanmaya çalışan BAE’nin dışişleri bakanı ise, tören sırasında ses getirecek karelere imza attı.

BAE DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN SAYGI DURUŞU

Bölgedeki çıkarları zedelenir korkusuyla Türkiye’ye karşı Yunanistan’la iş birliği yapan, gerek medya gerekse politik açıklamalar yoluyla Türkiye için tehditvari üslup kullanan ve güç gösterisi yapmaya çalışan BAE’nin temsilcisi, tören sırasında adeta saygı duruşuna geçti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.